Sofie hade ingen att gå med. Då ställde stjärnan upp!
1 av 5
Sofie hade ingen att gå med. Då ställde stjärnan upp! - Foto: privat/bildbyrån
Sofie, 18, trodde att hon skulle gå på balen ensam.
2 av 5
Sofie, 18, trodde att hon skulle gå på balen ensam. - Foto: Privat
Mathias Tjärnqvist
3 av 5
Mathias Tjärnqvist - Foto: bildbyrån
4 av 5
5 av 5

Sofie hade ingen dejt till balen – då ställde hockeyproffset upp

Det här är världens finaste balhistoria.


Sofie Ruther, 18, trodde att hon skulle gå på balen ensam.

Men då bestämde sig pappa Joakim för att hjälpa till så han ringde upp en gammal god vän, hockeyproffset Mathias Tjärnqvist, som nu ska vara Sofies dejt på balen.

Sofie har Downs syndrom, och sedan hon var liten Mathias han ställt upp som barnvakt.

– Mathias är en helt otrolig människa som alltid ställer upp, kan inte nog beundra honom för detta, säger pappa Joakim till Nyheter24 och fortsätter:

– Hans mamma jobbade som rektor på Sofies dagis och de hade lite ont om personal vid ett tillfälle så Mathias hoppade in för att hjälpa sin mamma och passade Sofie, och på den vägen är det, berättar pappa Joakim för Nyheter24.

Idag är Mathias 36 år och ser fram emot att få återuppleva balen igen.

– Att få uppleva balen igen är ju fantastiskt roligt, det fanns ingen som helst tvekan när jag fick frågan, säger Mathias Tjärnqvist till HD.

Pappa Joakim berättar att det första Mathias frågade var vilken färg Sofie hade på klänningen, så att han kan matcha henne på den stora dagen den 28 maj i Helsingborg.

Allt är nu förberett inför dagen, klänningen finns på plats och cabrioleten är bokad.

– Sedan Sofies storebror tog studenten och hade bal för två år sedan har hon längtat och velat åka i en likadan bil, säger Joakim till Nyheter24.


Bildkälla

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Misstänkt utbrott av mjältbrand i Laos

Inget brott bakom död i Torsby

Polisen bedömer att det inte ligger något brott bakom att en kvinna hittades död vid en golfbana i Torsby i Värmland i söndags.

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?

Kriminell personal – HVB-hem tvingas stänga

Aktivt kriminell personal, stök och en nedbränd byggnad. Efter larm från polisen stängs ett HVB-hem på Gotland med omedelbar verkan, rapporterar lokala medier.

Polisen i Tibro rapporterar om trafikolycka

"På riksväg 49, i utkanten av Tibro och i riktning mot Skövde, kör en kranbil in i en vägportal.", skriver polisen på sin hemsida.