1 av 4
Thomas vill inspirera andra.
2 av 4
Thomas vill inspirera andra. - Foto: Flawlessface.blogg.se
Och tycker att smink bara är smink!
3 av 4
Och tycker att smink bara är smink! - Foto: Flawlessface.blogg.se
4 av 4
- Foto: Flawlessface.blogg.se

Thomas, 17: "Smink är ingen könsfråga"

Thomas har alltid drömt om att få inspirera.


Thomas, 17, går andra året på gymnasiet och är grymmare än dig på att sminka sig.

När Thomas för två månader sedan hade en teatershow på skolan som han hade sminkat sig inför, fick han beröm av sina vänner som sedan ville att han skulle sminka dem också.

– Mitt intresse för smink har alltid varit där på ett eller annat sätt, jag har alltid tyckt att det vart coolt när jag sett folk i olika tv-program som kunde ändra på ansiktsformer och se helt annorlunda ut med hjälp av smink, säger Thomas till Nyheter24 och fortsätter:

– Sen tänkte jag att, nu skiter jag i allt, i min rädsla för att bli påhoppad för att jag håller på med detta. Så jag startade min blogg som jag hållit på med i en månad nu.

Drömt om att inspirera


Bildkälla: Flawlessface.blogg.se

På bloggen ger Thomas sminktips och delar med sig av sina foton och nu har han gjort sitt första YouTube-inlägg på sin kanal. Och för det mesta så hyllas han.

– Jag har fått en del blickar på stan och kommentarer men jag känner att det jag tror på är så mycket starkare, jag tänker inte bemöta våld med våld eller slagord med slagord – det gör bara folk som är rädda för det normbrytande, säger Thomas till Nyheter24.


Bildkälla: Flawlessface.blogg.se

Han har alltid drömt om att kunna inspirera och göra en förändring hos folk som tänker negativt om det som han och många andra gör.

Smink är bara smink

– För mig är smink bara något som man använder för att kanske boosta sitt självförtroende lite, för att variera eller för att man tycker det är kul att hålla på med. Smink har ingenting med sexuell läggning eller kön att göra alls, det finns ingen logik att något som man lägger i ansiktet ska avgöra vilket kön man attraheras av eller identifierar sig som.

För smink är ju trots allt, bara smink.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Använder du smink?
Tack för din röst!
Senaste nytt

USA:s ultimatum till Tiktok: Sälj eller kastas ut

Handelsbankens vinst minskar något

Handelsbanken, en av de största aktörerna på den svenska bolånemarknaden, redovisar en rörelsevinst på 8,3 miljarder kronor för första kvartalet 2024.

Amnesty: Mörkt år för mänskliga rättigheter

De många pågående konflikterna i världen har fått förödande konsekvenser för civila – och AI:s snabba intåg har gjort att desinformation sprids som en löpeld. Amnesty International målar en mörk bild av läget för mänskliga rättigheter globalt i sin årsrapport.

VMA om kraftig brand i Södertälje

Ett viktigt meddelande till allmänheten (VMA) har utfärdats till boende i Södertälje med anledning av en brand i en industrilokal, rapporterar P4 Stockholm.

"Tiktok är inte vilket företag som helst"

Tiktok slängs ut ur USA. Eller? En rättslig strid väntar sannolikt, som kan ta flera år. Hur den prövningen kommer att falla ut är jättesvårt att sia om. Det är ytterst en fråga om en tolkning av konstitutionen, säger Nils Ivars, på advokatfirman Vinge i Sverige, som även är advokat i New York.

Polisen i Växjö rapporterar om brand

"Rökutveckling på Vänortsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.