Super-Bigo!
Super-Bigo! - Foto: Frank Becerra Jr./The Journal News

Hjältevoven räddade livet på sin blinda matte – kastade sig framför bussen

Vilken superhund!


Årets hund? Ja, antagligen. För när ledarhunden Bigo var ute och gick med sin blinda matte Audrey Stone i amerikanska Brewster under måndagsförmiddagen så skulle hon korsa en väg – när en skolbuss plötsligt höll på att köra över henne.

Men Bigo hade inte varit en hjältehund om han inte hade haft rejäla hjältetendeser. För han såg bussen – och tvekade inte en sekund när han slängde sig fram för att rädda sin 62-åriga matte. När bussen träffade Bigo lyckades föraren stanna och Stone klarade sig från allvarligare skador.

– Jag vet inte om föraren trodde att hon skulle röra sig snabbare men det verkar som att hunden försökte ta smällen för henne, säger vittnet Paul Schwartz till CBS.

Stone klagade över smärtor i höften och blödde från huvudet så hon fick lämna platsen i ambulans. Men utan Bigo – som på grund av diverse byråkratiska regler inte fick hänga med i ambulansen. Då kom nästa drama.

Schwartz berättar för USA Today att Stone var upprörd över att Bigo inte fick följa med och att hunden försökte ta sig efter henne. Men han fick stanna kvar med Schwartz och lugnade till slut ner sig.

– Efter att hon åkt i väg fick han åka med brandkåren till veterinären, säger han till USA Today.

Stone fick en fraktur på höften, skadade ett par revben och bröt armbågen men kommer, liksom Bigo som bröt ett ben, antagligen att klara sig utan framtida men.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!