Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

13-åringens pride-tandställning hyllas

- 16/09/2015, 22:11 -
Han valde tandställning med regnbågens färger.
1 av 3

Han valde tandställning med regnbågens färger.

Privat

Lukas Herkules Kättström.
2 av 3

Lukas Herkules Kättström.

Privat

Hans val av tandställning hyllas.
3 av 3

Hans val av tandställning hyllas.

Privat

Så fint ställningstagande!

13-årige Lukas Herkules Kättström tog chansen att ta ställning för HBTQ-personers rättigheter när han fick sin första tandställning i tisdags. Han valde helt enkelt att göra den i regnbågens färger.

– Han tyckte att det var ett bra sätt att visa att alla har rätt att älska den de vill och vara den de vill, säger mamma Therese Herkules Lindström till Nyheter24.

– Och så är det Falu Pride den här veckan, så det var väl lite passande, säger Lukas.

När hon la upp en bild på sonens pride-leende lät reaktionerna inte vänta på sig. Bilden fick spridning i Facebookgruppen Dr. Status och i skrivande stund gillats över 2 000 gånger.

På skolan har Lukas fått ett par negativa kommentarer, men det är inget som han bryr sig om. Familjen känner mycket stolthet över Lukas och tycker att det är kul att bilden sprids och får positiva kommentarer. Men Lukas själv verkar inte tycka att tandställningen är en så stor grej.

– Han förstår nog inte det märkvärdiga i det här. Han ville bara ta ställning och stötta HBTQ-personers rättigheter, säger Therese Herkules Lindström.