Hon levde med en stor hjärntumör i sex år – utan att veta om det

En 17-årig tjej från England fick efter lång tid av sjukdom och problem diagnosen cancer. Ett tag kunde hon inte öppna högra ögat alls. Det vägrade hon acceptera.


17-åriga Allana Prosser från Bedworth i västra England har haft kroniska huvudvärksattacker sedan 11 års ålder. Det var inte förrän i år som läkarna kom fram till vad som var fel. En massiv hjärntumör som går under namnet kraniofaryngiom. Den ständigt växande tumören tryckte mot de optiska nerverna vilket bidrog till att hon inte kunde öppna höger öga, enligt Mirror.

Efter att läkarna berättade att Allana aldrig skulle kunna öppna sitt högra öga igen blev hon bara än mer beslutsam att krossa oddsen.

– Med lite beslutsamhet använde jag maskeringstejp till att hålla upp ögonlocket för att få musklerna att fungera igen. Efter att ha gjort det varje dag så fungerade det till slut, säger Allana till Mirror.

Hon har genomgått större, livsfarliga operationer där tumören, som var 15 centimeter stor, skars ner till en mindre del. Någonting som av Allana själv beskrivs som "ingenting i jämförelse". Men tre centimeter av tumören är fortfarande kvar i hjärnan och behöver behandlas med en särskild form av strålbehandling. Det ska ske i USA.

Brittiska NHS, som bedriver offentlig sjukvård i landet, betalar för resan. Hennes familj får dock betala allt själv. Därför beslutade hon att starta en crowdfunding, för att hennes familj ska få följa med på hennes tre månader långa vistelse.

Crowdfundingen på GoFundMe har nu nått mer än hälften av det insamlade målet. Cirka 2 700 pund av 5 000 pund är insamlade.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!