Här är tiden på dygnet sexet sägs vara som bäst
1 av 2
Här är tiden på dygnet sexet sägs vara som bäst
2 av 2
- Foto: TT bild

Den här tiden på dygnet är sexet som bäst – enligt forskning

Jobbar du och din älskling på samma jobb? Tur för er. Här berättar experten när på dygnet vi har det bästa sexet.


Enligt hormonexperten Alisia Vitti är den bästa tiden på dygnet att sex klockan tre på eftermiddagen, då många utav oss befinner sig på jobbet.

Varför?

Jo, för att det är då kvinnor och män är i mest samklang utifrån deras önskemål, på grund av deras hormoner.

Kvinnor har höga nivåer av hormonet kortisol vid den tiden på dygnet, vilket leder till att hon är mer energisk. Män har höga nivåer av östrogen under eftermiddagen, vilket gör honom mer "känslomässigt närvarande" – något som tydligen ska göra sexet bättre.

Alisia Vitti säger till Daily Mail att det är den perfekta kompromissen för båda könen, för att båda ska bli tillfredsställda.

Männen producerar testosteron när de sover, ett hormon som leder till sexuell upphetsning och prestanda. Så på morgonen är männen på topp, men även på eftermiddagen då dessa hormoner gått ner och deras östrogen ökat, och de sägs vara mer känslomässigt närvarande. För kvinnor är den bästa tidpunkten eftermiddagstid, säger hon.

Den bästa tiden på månaden för kvinnor sägs vara cirka tio dagar efter ägglossning, då hormonerna ökar och kvinnor sägs uppskatta sexuell njutning betydligt mer, skriver Daily Mail.

Är ni ute efter att få en orgasm så snabbt som möjligt däremot, då ska ni satsa på att ha sex tidigt på morgonen, som Nyheter24 skrivit om tidigare.

Tid
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Cloetta stoppar hundratals ton godis – kan innehålla hälsofarliga ämnen

Lyft för amerikansk försvarsjätte

Amerikanska försvarsjätten Lockheed Martin lyfte försäljningen med 14 procent under första kvartalet. Fler leveranser av flygplan av typen F16 och F35 och missilsystem bidrog till det.

Klart ja till nya budgetregler i EU

Trots protester från fackförbund och många partier och ledamöter till vänster ger EU-parlamentet tummen upp för EU:s nya budgetregler.

Meta bjuder in till sin VR-satsning

Meta samarbetar med Microsoft, Asus och Lenovo för att få fart på sin VR-satsning.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Malmö

"Larm om trafikolycka, Toftanäsvägen", skriver polisen på sin hemsida.

Kiev: Ingen hjälp till ukrainare som smiter

Ukraina inför nya åtgärder som ska få män i stridbar ålder att återvända hem. Landet slutar att förse medborgare som uppehåller sig utomlands med hjälp och samhällelig service, meddelar utrikesminister Dmytro Kuleba.