Torsdag 27 Jan
Stockholm

Möt Leo – hunden som adopterades av alpackor

Leo verkar trivas med sin nya familj.
1 av 3
Leo verkar trivas med sin nya familj. Foto: Polisen
22 alpackor och fler hundar av samma ras som Leo är hans nya bästa vänner.
2 av 3
22 alpackor och fler hundar av samma ras som Leo är hans nya bästa vänner. Foto: Polisen
Leo vaktar alpackorna.
3 av 3
Leo vaktar alpackorna. Foto: Polisen

Leo togs omhand av en alpacke-familj och det kan vara det sötaste du sett.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Hunden Leo blev omhändertagen av Gävlepolisen från en familj där han inte alls hade det bra. Djurpolisen var oroliga att de aldrig skulle kunna hitta ett nytt hem till maremmahanen men det skulle visa sig att all oro var i onödan. Han skulle hitta hem till en vit och fluffig familj där han verkar passa perfekt.

Bildkälla: Polisen

Uppfödning av alpackor

Genom en annons på facebook överöstes polisen med förslag på vart Leo kunde bo och det var ett som utmärkte sig lite extra – en gård i Vemdalsfjällen där Jan-Olof Östberg föder upp alpackor, där de även fanns andra Maremmor som vaktade djuren.

– Till en början visste vi inte om det skulle fungera. Det är en sak att ta in en maremmavalp och låta den växa upp med flocken och något helt annat att ta in en vuxen hund och då försöka skola denne. Leo hade ju dessutom aldrig träffat alpackor förut, säger han till Aftonbladet.

Bildkälla:Polisen

Konstiga hundar med långa halsar

Leo har nu bott hos sin nya familj på 22 alpackor i tre veckor och han går ute med dem dygnet runt. Även fler Maremmahundar finns i familjen.

– Till en början var han nog lite skeptisk och undrade vad det var för konstiga hundar med långa halsar, säger Ida Leckström från Djurpolisen till Aftonbladet.

För den som tycker att alpackor är lite för söta och skulle vilja ha en hemma: NEJ, det går inte. Man får inte ha bara en utan du måste ha minst tre alpackor (eftersom de är flockdjur). YEAHJ!


Vill du ha en alpacka?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela