Polisen hittade hemlösa studenten utanför skolan – då gjorde de det här

- 15/07/2016, 19:27 -
Fred bodde i ett tält på universitetets campus.
1 av 4

Fred bodde i ett tält på universitetets campus.

WSB-TV / Facebook

Han fick då hjälp av polisen att bo tills studentkorridorerna öppnade.
2 av 4

Han fick då hjälp av polisen att bo tills studentkorridorerna öppnade.

WSB-TV

Han har också fått mycket gåvor och hjälp.
3 av 4

Han har också fått mycket gåvor och hjälp.

Facebook

Bland annat från den här kvinnan.
4 av 4

Bland annat från den här kvinnan.

WSB-TV

Studentkorridoren öppnas inte förrän i augusti så Fred fick slå upp ett tält i buskarna på campus för att bo de närmaste veckorna där.

Den lokala polisen i Barnesville, Georgia, USA, hittade 19-åriga Fred Barley sovandes i ett tält utanför ett college. Men istället för att köra bort honom och ge honom böter så lyssande polisen på hans historia.

Och vilken historia det är.

Fred Barley är en hemlös collegestudent som cyklade sex timmar på sin brors cykel för att registrera sig till hans andra termin. Med sig hade han två väskor med allt han ägde samt 2 stora flaksor med vatten. Och i Georgia är det inte direkt mild värme på sommaren, rapporterar WSB-TV.


Problemet var att Gordon Colleges studentlägenheter öppnas inte förrän i augusti så Fred fick helt enkelt slå upp ett tält i buskarna på campus för att bo och leva de närmaste veckorna där. Allt han hade att äta var en kartong med flingor.

Innan Fred fick besök av polisen var han ute och sökte jobb. När polisen kom bads han att stiga ut ur tältet med händerna ovanför huvudet. Men konstaplarna insåg snabbt att något inte stod rätt till och ville höra historien.

Fred drömmer om att utbilda sig till läkare och studerar just nu en kandidat i biologi. Först verkade det som att han inte skulle ha någonstans att ta vägen för att utbilda sig till sin dröm – men polisen hade en lösning.

Polisen betalade först för två nätter på ett motell och efter att en av polisernas fru delade historien ställde flera upp med gåvor som böcker, skor och en ny cykel – och en lokal pizzeria erbjöd honom ett jobb. Motellet där han spenderade två nätter erbjöd honom att stanna kvar tills studentkorridoren öppnade upp.

Efter protester om att poliser skjutit ihjäl flertalet svarta personer i USA kände Fred stor tacksamhet mot poliserna som enligt honom "inte brydde sig om färgen på min hud".

En Facebook-grupp har nu skapats vid namn Success For Fred med nästan 8 000 medlemmar och via GoFundMe har persoenr skänkt omkring 80 000 kronor.

– Det viktigaste är inte alla gåvor. Det är alla nya möten och vänner jag skaffat, säger Fred till lokala tv-stationen WSB-TV.

Ett sådant möte var med en kvinna, Amber Shoemake, som hjälpt Fred extra mycket. Någonting hon kände att hon "måste göra" – mycket på grund av att hon hade förlorat sin egen son i en ovanlig sjukdom.


Under torsdagen spelade Fred Barley in en video där han tackar alla som hjälpt honom och som hans flickvän spred på hans Facebook-sida: