Jerika Bolen, 14 år från Wisconsin, har själv beslutat att hennes liv kommer avslutas i augusti. I fredags gick hennes sista önskan i uppfyllelse.
1 av 4
Jerika Bolen, 14 år från Wisconsin, har själv beslutat att hennes liv kommer avslutas i augusti. I fredags gick hennes sista önskan i uppfyllelse. - Foto: USA Today/Danny Damiani
Jerika ville hålla en egen bal och ha en sista dans. Hon färgade håret blått och bar en blågrön klänning.
2 av 4
Jerika ville hålla en egen bal och ha en sista dans. Hon färgade håret blått och bar en blågrön klänning. - Foto: USA Today/Danny Damiani
Polisen applåderade in Jerika när hon skulle in i limousinen.
3 av 4
Polisen applåderade in Jerika när hon skulle in i limousinen. - Foto: USA Today/Danny Damiani
Tusentals personer kom från flera olika delstater.
4 av 4
Tusentals personer kom från flera olika delstater. - Foto: USA Today/Danny Damiani

Här är 14-åriga Jerikas sista fest – i höst har hon valt att avsluta sitt liv

Jerika Bolen lider av en sjukdom som kommer få henne helt förlamad, och därför bestämt sig för att avsluta sitt liv. Hennes sista önskan blev en succé.


Jerika Bolen är 14 år och bor i Wisconsin i USA. I nästan hela hennes liv har hon suttit i rullstol till följd av sjukdomen spinal muskelatrofi typ två, som gör att musklerna försvagas. Hon är nästan helt förlamad.

Jerika har därför bestämt sig för att få hjälp med att avsluta sitt eget liv, och i augusti är den stora dagen kommen. Men först hade Jerika en sista önskan. En sista dans, på en egen bal, skriver USA Today.

I fredags 22 juli gick hennes önskan i uppfyllelse.

Det blev visst en riktig succé. Med hjälp av en nystartad fond finansierades balen med nästan 285 000 svenska kronor. Ungefär tusen personer från flera olika delstater anslöt sig till till balen i Appleton Wisconsin, som hade hört talas om Jerikas sista önskan via sociala medier.

Fördes i en stor kortege till balen

Polis och brandmän samlades vid trottoaren och applåderade när Jerika och hennes mamma hämtades upp i en 28-sitsig limousine. Tillsammans med 16 andra bilar kördes de, vänner och familj i en kortege ledd av en brandbil som hade ljus och sirener igång, för att föra henne till balen. Hon hade färgat håret blått och bar en grönblå klänning med en matchande tiara.

– Vi är bara välsignade att kunna hjälpa till, sa Appletons polischef Todd Thomas som gav Jerika sina lyckönskningar.

– Det är en ära för oss, hon är en fantastisk ung dam. Hon får en att uppskatta vad man har. Hon får en att tänka på att använda tiden klokt. Hon gör ett intryck.

Tillsammans med sin mamma Jen dansade de in första låten till tonerna av "In my daughter's eyes".

Enligt USA Today ska Jen ha lutat sig fram mot sin dotter och viskat: ”Jag hoppas att det här är den bästa natten i ditt liv."

"Hon kommer bli en ängel"

13-åriga MacKenzie Falck, en av Jerikas vänner sedan grundskolan, var på balen. Hon vet om att hennes vän snart kommer dö.

– Jag vet att hon kommer att vara med mig. Hon kommer att bli en ängel och hon kommer att vaka över mig, säger hon.

Balen var en av de få nätter Jerika och Jen har kvar tillsammans. Nu är verkligheten tillbaka.

– Jag försöker verkligen att inte falla isär just nu. Jag måste vara stark för henne, säger Jen till USA Today.

Nyheter24 har tidigare skrivit om dödligt sjuka Simon som inte fick stanna i Sverige.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Huawei dubblerade sin vinst

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

Containerfartyget som orsakade brokollapsen i Baltimore närmade sig långsamt bron, visar filmklipp som har spritts på nätet. Men själva kraften vid kollisionen uppskattas ha motsvarat en raketuppskjutning.

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4. En lokförare ska vara skadad.

Attacker mot flera kraftverk i Ukraina

Ryssland har anfallit Ukraina med en ovanligt stor mängd robotar och attackdrönare under natten till fredag.

Så begränsar du köp i barnens spelappar i påsk

I många av barnens populära spelappar kan man köpa saker i spelen. Till påsk är det också flera av dem som har tidsbegränsade erbjudanden. Det balanserar på gränsen till vad som är lagligt, enligt Sveriges konsumenter.

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

1 timme sedan
Ett förslag har presenteras: Snus med högre nikotinhalt än 12 milligram per gram bör förbjudas. Slås förslaget igenom kan snusvarianter av bland annat General, Kaliber och Velo förbjudas.