Lilla Evelyn, 13 månader, är förlamad i hela underkroppen.
1 av 4
Lilla Evelyn, 13 månader, är förlamad i hela underkroppen. - Foto: TT BILD
Läkare upptäckte en tumör på hennes ryggrad när hon var bara 4 månader gammal.
2 av 4
Läkare upptäckte en tumör på hennes ryggrad när hon var bara 4 månader gammal. - Foto: TT BILD
Men tack vare föräldrarnas handlingskraft har nu Evelyn en helt hemmabyggd rullstol.
3 av 4
Men tack vare föräldrarnas handlingskraft har nu Evelyn en helt hemmabyggd rullstol. - Foto: TT BILD
Nu kan Evelyn ta sig fram som vilket barn som helst i hennes ålder.
4 av 4
Nu kan Evelyn ta sig fram som vilket barn som helst i hennes ålder. - Foto: TT BILD

Förlamade Evelyn tar sig fram på egen hand – tack vare föräldrarnas påhittighet

Evelyn är bara 13 månader och helt förlamad i underkroppen. Tack vare hennes påhittiga föräldrars händighet har hon en egen rullstol nu.


Det är nog många föräldrar som vid ett eller annat tillfälle har provat att sätta ner sitt barn i den populära stolen för bebisar, som får dem att sitta upprätt även när stödet inte riktigt finns där än.

Men stolen har visat sig ha ytterligare ett användningsområde, som har gjort underverk för lilla Evelyn Moore, 13 månader, från Edmonton i Canada.

När hon var bara fyra månader gammal upptäckte läkare en knöl på hennes ryggrad, som visade sig vara cancer.

Efter åtta cellgiftsbehandlingar fick föräldrarna det tragiska beskedet att tumören hade förstört hennes ryggrad och att Evelyn nu var förlamad i hela underkroppen.

Det var en självklarhet för hennes föräldrar att försöka göra det bästa av situationen och ge sin dotter en så värdefull tillvaro som möjligt, så de bestämde sig för att bygga en egen rullstol åt henne.

Efter viss inspiration från olika bilder på Pinterest, så samlade Evelyns föräldrar på sig de olika delar som kunde tänkas behövas och byggde sen ihop en alldeles egen rullstol till sitt barn.

Som du kan se i filmklippet nedan från The Canadian Press, så kan nu Evelyn tack vare hemmabygget vara ett livligt och rörligt barn som vilken ettåring som helst.


Missa inte heller den rörande berättelsen om rullstolsburna Jaquie som lärde sig gå, som en överraskning till sin man under deras bröllop.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du kommit på någon liknande smart lösning?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Buss körde av bro i Sydafrika – 45 döda

Ryskt veto stoppar FN-övervakning av Nordkorea

Ryssland har stoppat förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Indiens opposition: Demokratin i fara

En knapp månad innan jättelandet Indien går till val har en av de ledande oppositionspolitikerna häktats. Flera protestmarscher har utlysts och en samlad opposition varnar för att demokratin står på spel.

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

Antalet nyfödda barn i Japan är så få att en av landets blöjtillverkare väljer att hårdsatsa på sina vuxenprodukter i stället.

Ruttet påskägg för stockholmarna: Kommunchef tappade bort miljard

1 timme sedan
Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

1 timme sedan
Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.