Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
5994
reaktioner idag

Tiggaren gav sitt skosnöre till Linnéa – det fina mötet slutade i tårar

När Linnéa behövde hjälp ställde tiggaren upp. Han tog av sig sin trasiga sko och gav henne sitt skosnöre för att hjälpa henne.

Linnéa Johansson berättar om tacksamheten mot tiggaren. Nu uppmanar hon andra att våga ta kontakt och göra gester för andra människor.

Personen på bilden har inget med texten att göra.

Det var en vanligt stressig dag i Linnéa Johanssons liv. Hon skulle hämta två paket på postkontoret i norska Trondheim där hon bor, men när hon var där fick hon problem.

Paketen var för stora för att balansera på pakethållaren. Hon försökte fästa dem, men det fungerade inte. Då reagerade den tiggare som brukar sitta utanför butiken.

– Han ser att jag försöker få det här att fungera och ställer sig upp. Han har två sönderslitna skor och börjar ta av sig den ena. Han knyter upp sitt skosnöre, och jag försöker säga att nej, det behövs inte, men så knyter han fast det jättesnabbt och jättebra, berättar Linnéa.

Tack vare skosnöret kunde hon cykla hem med paketen stadig på pakethållaren.

Privat / Linnéa Johansson

– Det var en sådan faderlig gest, enda gången någon gör något sådant här är liksom när en pappa hjälper sitt barn, säger hon.

Linnéa cyklade hem, lämnade sina paket och åkte genast tillbaka.

– Utan att fråga satte jag mig ner och gjorde en moderlig gest tillbaka. Jag knöt hans skosnören och när jag såg upp grät han av tacksamhet till mig, men det var ju jag som var tacksam till honom, säger Linnéa och fortsätter:

– Det var inga ord som utbyttes för vi kunde inte prata med varandra eftersom vi inte pratar samma språk.

Linnéa berättar att det slutade med att både hon och mannen grät och kramade om varandra. Nu funderar hon på hur hon ska kunna tacka mannen.

– Det var ett sådant ovärderligt ögonblick. Det var så fint. Ingen utväxling av ord, men det hände så mycket i de få minuterna när han började gråta och jag var så tacksam mot honom.

Efter händelsen vill hon uppmana andra att våga ta kontakt och hjälpa varandra. Hon skriver om sin egen upplevelse i ett Facebookinlägg.

Gillar du det här borde du läsa om Filip som gav sitt påskägg till tiggare och tiggaren Nicolaes berättelse. Glöm inte att ladda ner vår app för fler spännande nyheter.

Har du varit med om något liknande?

Mer:

Tiggarna i Sverige blir färre – här är anledningen