Meteorologen Ulrika Elvgren bröt ihop under sändning.
Meteorologen Ulrika Elvgren bröt ihop under sändning. - Foto: Skärmavbild/Nyhetsmorgon/TV4

Här bryter meteorologen ihop – efter prognosen: "Fruktansvärt"

I torsdagens sändning av Nyhetsmorgon i TV4 bröt meteorologen Ulrika Elvgren ihop i samband med att hon pratade om den iskyla som drar in över det krigsdrabbade Ukraina.
– Det är fruktansvärt, sade Elvgren i programmet.


För två veckor sedan invaderade Ryssland grannlandet Ukraina och krig pågår nu i flera ukrainska städer. Läs vad vi vet om invasionen här.

Förödelsen i Ukraina är stor och miljontals människor befinner sig på flykt. Samtidigt drar iskyla in över landet – något som fick TV4:s meteorolog Ulrika Elvgren att bryta ihop i torsdagens Nyhetsmorgon.

Ulrika Elvgren i TV4: "Fruktansvärt"

Strax efter att man sänt ett inslag där Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj talat om hur människor dör som boskap och att barn faller offer för attackerna skulle Ulrika Elvgren berätta om väderprognosen för landet.

– Det här har jag bävat för. Det ska bli väldigt kallt i Ukraina, kanske 20 minus natten till lördag, sade en märkbart berörd Elvgren i sändningen och fortsatte:

– Det är fruktansvärt.

Meteorologen: "Bröt ihop"

Efteråt berättar Ulrika Elvgren om känslorna:

– Jag bröt ihop, så var det bara, säger hon till Expressen, och fortsätter vidare:

– Jag har aldrig i gråtit i tv förut, men någon gång måste vara den första. Det var säkert inte den sista heller. Jag har ett hjärta.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!