1 av 2
- Foto: TT
Polis och sjukvårdspersonal på plats vid en gymnasieskola i Malmö.
2 av 2
Polis och sjukvårdspersonal på plats vid en gymnasieskola i Malmö. - Foto: Johan Nilsson/TT

Två personer skadade vid skola i Malmö – en gripen: "Fruktansvärt"

Två personer har skadats vid en gymnasieskola i Malmö. En större polisinsats pågår vid skolan och det ska röra sig om ett misstänkt grovt brott. Elever ska ha varit sent i skolan för att förbereda för en musikal när poliser kom in med dragna vapen och bad om att utrymma skolan


De två skadade personerna har förts med ambulans till sjukhus. Det är oklart hur illa skadade de är, enligt polisen som uppger att den har kontroll på situationen.

Brottet ska ha skett inne i skolan. Det ska vara mycket folk kvar på platsen, både inne i och utanför skolan, uppger polisen vid 19-tiden.

Skolans rektor Fredrik Hemmensjö uppgav tidigare under kvällen till Aftonbladet att han har fått uppgifter om att "det pågår dödligt våld på skolan".

– Det här är fullkomligt fruktansvärt. Jag vet bara om att det pågår dödligt våld på skolan. Jag önskar att jag visste mer. Jag befinner mig just nu i Göteborg men kommer att ta mig ner till Malmö så fort som möjligt, säger han till tidningen.

Två skadade och en gripen på gymnasieskola i Malmö

En person har gripits. I nuläget har polisen ingen misstanke om att det ska röra sig om fler gärningspersoner.

– Vad jag vet så har det varit en person och den personen är gripen, säger polisens presstalesperson Patric Fors.

Han vill inte lämna några kommentarer om ålder på de skadade eller den gripne.

Under kvällen letade poliser med vapen i hand igenom skolbyggnaden.

Misstänkt grovt brott på skola i Malmö

Vid 19-tiden är brottsrubriceringen fortfarande oklar, enligt polisen.

– Vi håller på att samla in vittnesuppgifter för att få en klarare bild över det som har inträffat, säger Patric Fors.

Fler poliser strömmade vid 18.45-tiden till skolan, enligt TT:s fotograf på plats. Insatsstyrkan har anlänt och ett 15-tal polisbilar fanns då utanför skolan.

Polisen larmades om händelsen klockan 17.12 på måndagen.

– Vi har flera ambulanser på plats, säger Anna-Lena Olin vid SOS Alarm till TT.

En person, som kallar sig Alex och som TT:s reporter träffar vid platsen, berättar att han satt på en buss och såg 6-7 polisbilar vid skolan.

– Sedan såg bara hur det successivt kom fler polisbilar och sedan såg jag också hur de stormade in på skolan och då tänkte jag att det var något ganska allvarligt som hade hänt, säger han.

Alex klev av bussen och gick tillbaka till skolan, och då såg han på långt håll en person som fördes ut från skolan och som han uppfattade var blodig i ansiktet.

Poliser kom in på skolan med dragna vapen

SVT Nyheter rapporterar att elever ska ha varit sent i skolan för att förbereda för en musikal. Elever på plats uppger till SVT att poliser kom in på skolan med dragna vapen och bad om att utrymma skolan.

Kommunens personal som jobbar med krisstöd är på plats vid skolan.

– Vi håller på att se vilka som behöver stöd och stödja dem som behöver det. Ledningen på den förvaltningen har ett möte nu för att utreda vad det är som har hänt, säger Petronella Thorén, kommunikatör i beredskap på Malmö stad, till TT.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

Misstänkt våldtäkt utomhus – man i 20-årsåldern anhållen

Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.

Morgonens nyheter 29 mars

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Tyskt pollen drar in över Sverige i påsk

Björken blommar inte än. Ändå kan den känslige åka på en pollensmäll under påsken. Förklaringen ligger i luftströmmen söderifrån.

Tidig eller sen påsk – fullmånen avgör

Julen inträffar punktligt varje år. Men påsken? Där kan det skilja en månad. Anledningen är lika mycket religiös som astronomisk.

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

1 timme sedan
USA:s president Joe Biden fick på torsdagskvällen sällskap av sina företrädare Barack Obama och Bill Clinton vid ett insamlingsevenemang i New York på torsdagskvällen. De tre deltog i ett samtal där allvar blandades med skämt, modererat av Late Night-programledaren Stephen Colbert.