Ebba Busch uttalar sig nu om petningen från Elle-galan.
Ebba Busch uttalar sig nu om petningen från Elle-galan. - Foto: Claudio Bresciani/TT och Pontus Lundahl/TT

Ebba Buschs ord efter petningen från Elle-galan: "Aldrig roligt"

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch portades från fredagens Elle-gala efter sitt uttalande om att polisen borde kunna "skjuta skarpt" vid upplopp. Nu bryter hon tystnaden efter petningen.
– Det klart att det aldrig är roligt, säger hon till TV4.


Det var i fredags som den årliga Elle-galan gick av stapeln och på gästlistan stod Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch – fram till sista stund då hon portades från evenemanget.

Ebba Busch portades från Elle-galan

Mer specifikt drogs KD-ledarens inbjudan in med anledning av det uttalande hon gjorde i en intervju med Ekot efter påskhelgens upplopp. Hon ifrågasatte då varför polisen inte "sköt skarpt", vilket Nyheter24 rapporterat om här.

– Elles värderingar står för mångfald och mot våld och beslutet fattades efter det hårt kritiserade uttalandet från partiledaren förra helgen, säger Elles chefredaktör Cia Jansson till Dagens Media

Ebba Busch: "Aldrig roligt"

Nu kommenterar Ebba Busch händelsen.

– Det klart att det aldrig är roligt när människor agerar på det här sättet, men för mig är det viktiga att just kunna hylla svensk modeindustri, säger hon till TV4 och fortsätter:

– Och om jag ger ett löfte om att lyfta en så viktig sak som kriget i Ukraina, att vi står på det ukrainska folkets sida, och använda mode som ett sätt att göra det och lyfta HBTQ-personers rättigheter, då har inte jag tänkt backa från det löftet.

När KD-ledaren får frågan hur hon ser på att man, från Elles håll, upplevt att hennes tidigare uttalande stridit mot deras syn på anti-våld, svarar hon:

– Jag kommer aldrig backa från att det är staten som ska stå upp för det svenska våldsmonopolet och inte våldsverkare, säger hon till TV4

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!