Mats Knutson Lön
Mats Knutson och kollegan Anna Hedenmo vid SVT:s partiledarutfrågning 2014. - Foto: Fredrik Sandberg/TT och Henrik Montgomery/TT

Så mycket pengar tjänar SVT-profilen Mats Knutson

Publicerades: 4 Maj 2022, 17:01

Den politiska kommentatorn och SVT-profilen Mats Knutson har blivit ett välkänt ansikte efter sin långa erfarenhet av politiska utfrågningar, debatter och analyser i tv-rutan. Och den framgångsrika karriären återspeglas sannerligen på lönekontot.


Mats Knutson, 58, känns igen av de allra flesta hemma i stugorna då han ofta syns i tv-rutan när det vankas analyser av allt från regeringsbildning, debatter eller andra stora politiska händelser. 

Han har gjort sig ett etablerat namn som inrikespolitisk reporter och politisk kommentator på SVT, och de senaste tre valen har han även lett kanalens partiledarutfrågningar och valdebatter tillsammans med bland annat Anna Hedenmo och Camilla Kvartoft

SVT-profilen Mats Knutsons lön – så mycket tjänar han

Med en drygt 25 år lång bakgrund på SVT kan man fråga sig om den gedigna erfarenheten även syns på lönekontot? 

Under 2020 hade Mats Knutson, enligt uppgifter från Skatteverket som Nyheter24 har tagit del av, en fastställd förvärvsinkomst som landade på 1 149 520 kronor. 

Fördelat lika över årets alla månader ger det SVT:s Mats Knutson en månadslön på drygt 95 000 kronor.

Relaterat
Senaste nytt

Man körda av vägen och dog – flydde från polisen

Skolor kritiseras för dålig koll på betygen

Rektorer har inte tillräcklig koll på att eleverna får rättvisa och rättssäkra betyg. Flertalet skolor som Skolinspektionen granskat får kritik, enligt en rapport som släpps i dag.

Fakta: Det tunga vapenstödet till Ukraina

Sverige har skickat militärt stöd till Ukraina för cirka 17 miljarder kronor. Här är de tyngsta bidragen.

Svenske instruktören: "Skicka vykort från Krim"

De ukrainska soldaterna har lärt sig stridsfordon 90 på några veckor. Några har kommit direkt från fronten – andra har helt saknat militär erfarenhet. Vi har stort förtroende både för eleverna och för vagnarna, säger svenska instruktören Sanna.

Översten: Bästa vagnen vi har

Stridsfordonen som Sverige skänker är specifikt skapade för att kunna stå emot ryska angrepp. Nu är målet att Ukraina ska ställa om från försvar till anfall – och erövra förlorad mark.

Ukrainska soldater i Sverige – tränas för strid

Hundratals ukrainska soldater har lärt sig strida med stridsfordon 90 – på svensk mark. Under våren har Försvarsmakten i en unik insats utbildat fyra ukrainska pansarskyttekompanier som nu ska till frontlinjen. Jag är inte färdig med ryssarna, säger Oleg, 42, från Cherson.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.