Tisdag 24 Maj
Stockholm

Nya dykningar efter försvunne Mattias Borg: "Något finns i ån"

Mattias Borg försvann i december 2020.
Mattias Borg försvann i december 2020. Foto: Foto: Privat

Mattias Borg, 17, har varit försvunnen i över 17 månader och polisen har avslutat sina sökinsatser i ån Lagan. Men en grupp frivilliga dykare har inte gett upp hoppet om att hitta pojken.
– Något finns i ån, säger Henric Sandqvist till Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var under natten mot den 5 december 2020 som Mattias Borg, då 17 år gammal, försvann i samband med en hemmafest i småländska Ljungby.

– Hans tvillingbror kom hem men inte han, har pojkens mamma Erika Borg tidigare sagt till Nyheter24.

Sökinsatserna har varit många, men hittills utan framgång. Här kan du läsa om vad som hänt i det uppmärksammade fallet.

Nya dykningar efter Mattias Borg i Lagan

I helgen, drygt 17 månader efter Mattias Borgs försvinnande, genomfördes ännu ett sök av den grupp frivilliga dykare som letat efter pojken i ån Lagan sedan i juni 2021 – där spårhundar tidigare markerat.

Frivilliga dykare söker efter Mattias. Foto: Privat

– Senaste sökinsatsen gjordes som en förlängning av de tidigare. Vi har delat in ån i olika områden och nu påbörjade vi sök i nästa område, säger dykaren Henric Sandqvist till Nyheter24 och fortsätter:

– Vi utgår från var hundarna har markerat samt hur det ser ut på botten. Med sonar så läses botten av för att hitta intressanta områden.

Frivilliga dykaren: "Något finns i ån"

Trots att polisen avslutade sina sökinsatser i ån, och trots att man dykt i flera hundra timmar utan att göra några fynd, finns fortfarande hopp bland de frivilliga.

Hundar har markerat vid ån Lagan. Foto: Johan Nilsson/TT

– Vi ser förutsättningarna som goda om han väl finns i ån. Det finns ju inga klara bevis för att han är i ån, utan vi går på de indikationer som hundarna givit. Något finns i ån, men vad det är vet vi inte, säger Henric Sandqvist till Nyheter24.

Flera områden i ån har fortfarande inte genomsökts, och flera dykningar väntar för gruppen.

– Vi motiveras av att kunna ge både familjen och oss själva ett avslut, så att alla kan gå vidare med vetskapen om att han har fått komma hem, avslutar Henric.

Kommentera
Kopiera länk
Dela