Polisen kommer med en vädjan till A-traktorförare.
Polisen kommer med en vädjan till A-traktorförare. - Foto: Johan Nilsson/TT och Fredrik Sandberg/TT

Polisens känslosamma vädjan till A-traktorförare: ”Gråter”

Under den gångna helgen inträffade en svår singelolycka utanför Uddevalla och tre ungdomar, som färdades i en A-traktor, skadades. Nu kommer polisen med en känslosam vädjan till A-traktorförare runtom i landet.


Det var vid 20-tiden i söndags som en allvarlig singelolycka inträffade på landsväg 161 strax utanför Uddevalla. 

Fordonet, som var en A-traktor, ska ha färdats i hög hastighet och körde av vägen. I A-traktorn satt en flicka i 15-årsåldern, samt två pojkar i 17-årsåldern, vilka skadades svårt. 

Här kan du läsa mer om singelolyckan på landsväg 161 utanför Uddevalla.

Polisen efter A-traktorolyckan: "Gråter"

Efter den allvarliga olyckan har polisen i Västra Fyrbodal tagit till Facebook för att dela med sig av vad de möttes av på landsväg 161.

"När jag anländer till platsen som första polispatrull, då är redan ambulans och räddningstjänst på plats. Jag ser en blodig ung person sitta kvar i A-traktorn, jag ser också två unga personer som ligger nere i diket i det höga gräset", skriver polisen och fortsätter:

"Jag ser vid vår polisbil hur min kollega kramar om en ung kille, bredvid dem står det två ungdomar till, de har panik och gråter. De är kompisar till ungdomarna som är skadade, de ser hur sina vänner ligger stilla i gräset. De ser när sina vänner spänns fast på bårar och avförs i ilfart med helikopter och ambulanser till sjukhus. De kan bara hoppas på att ingen avlider av sina skador eller får men för livet."

Polisens vädjan: "Vill inte ringa föräldrar"

Vidare kommer polisen med en vädjan till ungdomar som kör A-traktor.

"Det är så viktigt att DU som kör A-traktor BARA tar med dig en passagerare per säte. Det är viktigt att alla använder säkerhetsbälte så man inte slungas ur fordonet vid krock", skriver man och fortsätter:

"Du som kör A-traktor vill inte leva med att dina passagerare skadar sig för att ni åker för många i fordonet. För att ingen använder säkerhetsbälte. Jag som polisman vill inte ringa till föräldrar som blir förkrossade och be dem åka till sjukhus för att det skett en allvarlig olycka."

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!