Stockholm

Kvinnor misstänks för mord – avlidet barn var täckt av löss

Flickan dog efter att familjen lämnat hennes löss obehandlade.
Flickan dog efter att familjen lämnat hennes löss obehandlade. Foto: Stella Pictures och Fredrik Sandberg/TT

En nioårig flicka hittades död i sitt hem i amerikanska Arizona och enligt ambulanspersonalen som anlände till platsen täckte en "enorm mängd löss" hennes hår och ansikte. Nu misstänks flickans mamma och mormor för mord.


Läs mer

Det var den 22 mars som räddningstjänsten tillkallades till en bostad i Tucson i den amerikanska delstaten Arizona. Larmet gällde en medvetslös nioårig flicka.

Väl på plats var flickan livlös och trots flera återupplivningsförsök gick hennes liv inte att rädda, enligt Law & Crime.

"En enorm mängd löss"

Enligt Law & Crime, som hänvisar till den lokala tv-kanalen KOLD-TV, dödförklarades flickan på platsen av räddningstjänst som senare beskrivit hur "stora mängder insekter började täcka flickans ansikte". 

– Vid en närmare undersökning upptäckte man en enorm mängd löss i hennes hår, har en person ur räddningstjänsten sagt till polisen, rapporterar Law & Crime.

Flickan dog av de obehandlade lössen

I en ny rättsmedicinsk undersökning konstaterar man att dödsorsaken är att flickan blivit försummad av sin mamma och mormor.

– Hon dog av anemi som en följd av ett obehandlat lusangrepp, där näringsbrist var en bidragande faktor, säger läkaren Gregory L. Hess till kanalen KGUN9

Mamma och mormor åtalas för mord

I ett förhör med polisen ska flickans mamma, en 38-årig kvinna, ha uppgett att dottern varit sjuk under flera dagar innan dödsfallet. Symtomen hon uppvisat ska ha inkluderat huvudvärk, halsont, feber, andningssvårigheter och balansproblem. 

Mamman ska, enligt Law & Crime, ha blivit uppmanad av sin pojkvän att ta flickan till sjukhus vid flera tillfällen – något hon dock vägrade. Inte heller flickans mormor, en 64-årig kvinna som vid flera tillfällen tagit hand om nioåringen, såg till att flickan fick vård.

Nu har flickans mamma och mormor åtalats misstänkta för mord och 38-åringen har erkänt att "om hon hade uppsökt vård, så hade dottern förmodligen varit vid liv fortfarande", rapporterar Law & Crime

/
/
USA

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.