Flickan dog efter att familjen lämnat hennes löss obehandlade.
Flickan dog efter att familjen lämnat hennes löss obehandlade. - Foto: Stella Pictures och Fredrik Sandberg/TT

Kvinnor misstänks för mord – avlidet barn var täckt av löss

En nioårig flicka hittades död i sitt hem i amerikanska Arizona och enligt ambulanspersonalen som anlände till platsen täckte en "enorm mängd löss" hennes hår och ansikte. Nu misstänks flickans mamma och mormor för mord.


Det var den 22 mars som räddningstjänsten tillkallades till en bostad i Tucson i den amerikanska delstaten Arizona. Larmet gällde en medvetslös nioårig flicka.

Väl på plats var flickan livlös och trots flera återupplivningsförsök gick hennes liv inte att rädda, enligt Law & Crime.

"En enorm mängd löss"

Enligt Law & Crime, som hänvisar till den lokala tv-kanalen KOLD-TV, dödförklarades flickan på platsen av räddningstjänst som senare beskrivit hur "stora mängder insekter började täcka flickans ansikte". 

– Vid en närmare undersökning upptäckte man en enorm mängd löss i hennes hår, har en person ur räddningstjänsten sagt till polisen, rapporterar Law & Crime.

Flickan dog av de obehandlade lössen

I en ny rättsmedicinsk undersökning konstaterar man att dödsorsaken är att flickan blivit försummad av sin mamma och mormor.

– Hon dog av anemi som en följd av ett obehandlat lusangrepp, där näringsbrist var en bidragande faktor, säger läkaren Gregory L. Hess till kanalen KGUN9

Mamma och mormor åtalas för mord

I ett förhör med polisen ska flickans mamma, en 38-årig kvinna, ha uppgett att dottern varit sjuk under flera dagar innan dödsfallet. Symtomen hon uppvisat ska ha inkluderat huvudvärk, halsont, feber, andningssvårigheter och balansproblem. 

Mamman ska, enligt Law & Crime, ha blivit uppmanad av sin pojkvän att ta flickan till sjukhus vid flera tillfällen – något hon dock vägrade. Inte heller flickans mormor, en 64-årig kvinna som vid flera tillfällen tagit hand om nioåringen, såg till att flickan fick vård.

Nu har flickans mamma och mormor åtalats misstänkta för mord och 38-åringen har erkänt att "om hon hade uppsökt vård, så hade dottern förmodligen varit vid liv fortfarande", rapporterar Law & Crime

/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Huawei dubblerade sin vinst

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

Containerfartyget som orsakade brokollapsen i Baltimore närmade sig långsamt bron, visar filmklipp som har spritts på nätet. Men själva kraften vid kollisionen uppskattas ha motsvarat en raketuppskjutning.

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4. En lokförare ska vara skadad.

Attacker mot flera kraftverk i Ukraina

Ryssland har anfallit Ukraina med en ovanligt stor mängd robotar och attackdrönare under natten till fredag.

Så begränsar du köp i barnens spelappar i påsk

I många av barnens populära spelappar kan man köpa saker i spelen. Till påsk är det också flera av dem som har tidsbegränsade erbjudanden. Det balanserar på gränsen till vad som är lagligt, enligt Sveriges konsumenter.

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

1 timme sedan
Ett förslag har presenteras: Snus med högre nikotinhalt än 12 milligram per gram bör förbjudas. Slås förslaget igenom kan snusvarianter av bland annat General, Kaliber och Velo förbjudas.