Huggormen gillar värme och kommer fram mer när temperaturen stiger. Arkivbild.
Huggormen gillar värme och kommer fram mer när temperaturen stiger. Arkivbild. - Foto: TT

Flera ormbitna – serum tog slut

Akutmottagningen på Sundsvalls sjukhus fick in tre personer under midsommarafton som reagerat kraftigt på huggormsbett. Nu uppmanar sjukhuset allmänheten att vara försiktig, skriver Sundsvalls Tidning.


Under dagen tog de doser av serum som fanns att tillgå på sjukhuset slut. Mer serum fick beställas in från sjukhusen i Örnsköldsvik och Sollefteå.

Enligt tidningen har huggormarna varit mer aggressiva än vanligt i regionen i år.

TT
Senaste nytt

Ericsson i miljardsamarbete med AT&T i USA

WHO uppmanas av Israel att tömma Gazaförråd

2 timmar sedan
Den israeliska militären uppmanar världshälsoorganisationen, WHO, att tömma ett förråd som organisationen har i södra Gaza.

Spotify lyfte på Wall Street efter sparbesked

2 timmar sedan
De ledande indexen på Wall Street stängde med röda siffror på måndagen. Spotifys aktie bröt mot den övergripande riktningen och steg kraftigt efter beskedet om ett nytt sparpaket.

De värsta lösenorden du kan ha 2023 – hackarna knäcker dem på 1 sekund

2 timmar sedan
Här är en lista med de tio vanligaste lösenorden 2023. Dessa lösenord tar mindre än en sekund för hackarna att lista ut.

Misstänkt mordförsök på tåg i Nässjö – man i 25-årsåldern gripen

2 timmar sedan
En man i 25-årsåldern har gripits misstänkt för försök till mord och brott mot knivlagen ombord på ett tåg i Nässjö, skriver polisen på sin sajt.

Advokat straffas för allvarligt brott mot ed

3 timmar sedan
Advokaten förde in brev till en klient som satt häktad med restriktioner. Nu bötfälls han för ett "mycket allvarligt" brott mot god advokatsed – men slipper uteslutning, rapporterar Dagens Juridik.