Midsommaraftons natt blev stökig på olika håll i landet, med flera fall av grov misshandel. Arkivbild
Midsommaraftons natt blev stökig på olika håll i landet, med flera fall av grov misshandel. Arkivbild - Foto: TT

Flera fall av grov misshandel under natten

Rattfylla, misshandel och olyckor. Midsommarafton var stökig på flera håll i landet.


En man i 30-årsåldern blev grovt misshandlad utanför Eskilstuna under midsommarnatten, rapporterar Sveriges Radio P4 Sörmland.

Misshandeln ska ha skett med ett tillhygge och mannen har livshotande skador, enligt polisen. En man i 50-årsåldern har gripits misstänkt för grov misshandel.

I Piteå fick en man föras till sjukhus med ambulans efter en misshandel vid havsbadet natten mot lördag. Polisen rubricerar händelsen som grov misshandel. Ingen misstänkt har gripits.

Även i centrala Göteborg inträffade vid 04-tiden vad polisen rubricerar som en grov misshandel. På Teatergatan grep polisen tre män misstänkta för misshandel av två andra personer. En av de misshandlade fördes med ambulans till sjukhus.

Knivskärning i Getinge

Strax efter 01-tiden larmas polisen till Getinge utanför Halmstad. En man uppges ha skurit en annan man i handen med en kniv. Mannen grips av polis och är anhållen misstänkt för grov misshandel.

På en hemmafest i Malmö uppges en man i 20-årsåldern och en 18-årig kvinna ha blivit misshandlade med bland annat sparkar. Kvinnan fördes till sjukhus med ambulans. Polisen har upprättat anmälningar om misshandel respektive grov misshandel.

Polisen i Värmland rapporterar om en midsommarnatt med ett högt inflöde av ärenden, men inga allvarligare brott, enligt Sveriges Radio P4 Värmland.

Lugnt i Stockholm

Polisen i Jämtland rapporterar att två män har gripits och senare anhållits misstänka för misshandel. Båda fallen rör brott i nära relation.

I polisregion Stockholm, som också innefattar Gotland, har midsommarfirandet varit lugnare än normalt, uppger polisen. Mellan klockan 18 och 06 hade polisen hanterat 641 händelser. Förra året var motsvarande siffra 722 och 2019, före pandemin, låg antalet händelserapporter på 818.

Av årets händelser rör 44 fylleri och 36 är händelser som rubricerats som misshandel.

Polisen rapporterar också in flera fall av rattfylla runtom i landet.

I Ljusdal har en kvinna fått föras till ambulans med allvarliga skador efter en olycka med en fyrhjuling. En man i 30-årsåldern är misstänkt för rattfylleri och vållande till kroppsskada i samband med det inträffade.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stockholmsbörsen flyttar – här är nya adressen

Nato överens om luftvärn till Ukraina

Natoländerna har kommit överens om att ge fler luftvärnssystem till Ukraina. Det meddelar Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg.

Umeå: Polisen rapporterar om stöld

"Polisen har hanterat två butiksstölder under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.

Italien lägger ned åtal mot hjälporganisationer

Efter en långdragen utredning lägger en italiensk domstol ned anklagelserna mot hjälporganisationerna Läkare utan gränser, Rädda Barnen och den tyska icke-statliga organisationen Jugend Rettet.

Polisen rapporterar om brand, Uddevalla

"Vi får in ett larm om en brand på Jarlsgatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Kritiker sågar förslag om gårdsförsäljning

I vår kommer regeringens lagförslag om gårdsförsäljning. Redan nu finns stark kritik mot att mikrobryggerier och destillerier kan komma att uteslutas. Socialminister Jakob Forssmed (KD) vill inte kommentera detaljer innan förlaget är klart, men säger att det behöver innehålla begränsningar.