NATOSVERIGE: GICK IGENOM SVERIGES LINJE

På sin pressträff efter mötet med Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg är Andersson noga med att tydligt föra fram Sveriges linje kring terrorismbekämpning, vapenexport och utvisningar.


— Det är ju frågor som Turkiet har rest under den här dialogen och här finns ju tydliga svenska ställningstaganden som det är viktigt att kunna förklara i direkta samtal men också kunna tydliggöra utåt, förklarar hon.

TT: Känner ni att ni får fram den svenska bilden av vilka regler det är som gäller?

— Det är bra att kunna ha en direkt dialog på det sättet som vi har haft, både i mina telefonsamtal med Erdogan, men så klart också när våra medarbetare har träffats, säger statsministern.

— Vi jobbar för att vi ska kunna komma vidare nu. Om vi inte gör det i samband med toppmötet så kommer dialogen att fortsätta efteråt. Det är inget konstigt med det. Jag tillhör ju dem som hela tiden har påpekat att sådana här processer kan dra ut på tiden. Därför är det så viktigt att vi har fått de här säkerhetsförsäkringar som vi har fått från andra Natoländer. Det är en trygghet, säger Andersson i Bryssel.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!