Bröllop och "burgarkärlek" på Mcdonald's när par nu kan gifta sig på en av snabbmatkedjans restauranger.
Bröllop och "burgarkärlek" på Mcdonald's när par nu kan gifta sig på en av snabbmatkedjans restauranger. - Foto: Kallestad Gorm / Gene J. Puskar / TT

McDonald’s inför drive thru-giftermål: "Burgarbröllop"

Vad är gemensamt med en kyrka i Las Vegas och Mcdonald's? Nämligen att du kan spontangifta dig i båda, men nu med ett "burgarbröllop" i typisk Las Vegas anda vid en av restaurangernas drive-thru luckor i Stockholm.


Kärleken har länge spirat och har man tur kan det leda till bröllop. Men i och med pandemin och merparten restriktioner fick firanden i kärlekens tecken ställas in. 

Efter upphävda restriktioner har däremot köerna till kyrkor och rådhus slingrat sig långa.

"Burgerligt" bröllop på Mcdonald's

Nu kommer en unik chans för den som vill ta sin vigselförrättning till nya nivåer. På en av Mcdonald's restauranger i Stockholm, i Nacka, kan du helt enkelt föreviga kärleken med ett borgerligt "burgarbröllop".

– Vi vill göra det fint och romantisk, men sedan kan det komma personer också som bara vill äta, säger Henrik Nerell, presschef på Mcdonald's Sverige till Aftonbladet.

Enligt Henrik Nerell var det ingen tillfällighet att Nacka blev platsen för den stora dagen, då de dels var snabba att hugga på idén men sedan var det också tillgängligheten.

– De har rätt stor tomt och platser för bilar. Det har också två filer i drive thrun, säger Henrik Nerell.

"Dyk upp med din hamburgarälskande nästa"

Under sensommaren, 27 augusti, kan den som vill, gifta sig vid drive-thru luckan på snabbmatskedjan i Nacka.

För att få gifta dig krävs helt enkelt att du är där mellan 12-20, har en godkänd hinderprövning och legitimation, skriver Mcdonald's på sin hemsida.

Det är även en fördel om du dyker upp med din hamburgarälskande nästa. Restaurangen ser till att det finns både vigselförrättare, bröllopsfotograf och vittnen på plats. De äkta makarna får dessutom frossa i sig gratis mat efteråt. 

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
/
/
/