Den misstänkte pojken är inte längre kvar i Skellefteå.
Den misstänkte pojken är inte längre kvar i Skellefteå. - Foto: Johan Nilsson/Jonas Westling/TT

Misstänkte pojken i Skellefteå flyttas till annan del av landet

Pojken som misstänks för mordförsök och grov våldtäkt mot barn i Skellefteå har nu flyttats till en annan del av landet. Flickan som attackerades i Skellefteå den 7 juli vårdas fortfarande på sjukhus, enligt åklagaren.


Det var runt 17.30 torsdagen den 7 juli som en svårt skadad flicka hittades vid ett skogsparti vid Morö Backe skola i Skellefteå. I fredags gick polisen ut med att det rörde sig om en flicka under 15 år. 

Den inledande brottsrubriceringen var försök till mord – och en ung pojke, som också uppgetts vara under 15 år, har misstänks för brottet. I onsdags meddelade utredningsledare Andreas Nyberg att han även misstänks för grov våldtäkt mot barn. 

Huruvida den misstänkte pojken är under 15 eller inte är ännu oklart. Till Nyheter24 säger Nyberg att det finns uppgifter som talar för att den misstänkte pojken kan vara äldre än så.

Här kan du läsa Nyheter24:s summering av mordförsöket i Skellefteå.

Därför flyttas den misstänkte pojken från Skellefteå

Nu har den misstänkte pojken flyttats från Skellefteå till en annan del av Sverige. 

Foto: Jonas Westling/TT

– Den misstänkte pojken befinner sig inte längre i vårt polisområde utan i en annan del av landet, säger lokalpolisområdeschefen Lars Westermark.

Anledningen är att det finns en hotbild mot pojken och hans familj, samt att det finns en oro bland dem som bor i området.

Flickan vårdas fortfarande på sjukhus – har inte hörts

Flickan, som fördes till Norrlands universitetssjukhus i Umeå, har inte kunnat höras på grund av sina allvarliga skador.

I ett mejl till TT skriver åklagaren Irene Falk att den målsägande fortsatt vårdas på sjukhus och att hon fortfarande inte har hörts i utredningen. I nuläget finns det inga planer på att förhöra henne. 

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!