En tonårspojke begärs häktad misstänkt för våldtäkt på en äldre kvinna. Bilderna är genrebilder.
En tonårspojke begärs häktad misstänkt för våldtäkt på en äldre kvinna. Bilderna är genrebilder. - Foto: Johan Nilsson/Hasse Holmberg/SCANPIX/TT

16-årig pojke begärs häktad för våldtäkt av kvinna i 80-årsåldern

En tonårspojke begärs häktad misstänkt för grov våldtäkt och sexuellt ofredande, efter att en kvinna i 80-årsåldern överfölls och våldtogs i sitt hem i Dals-Ed. Det rapporterar Aftonbladet.


I torsdags vid 12-tiden inkom ett larm om överfall. En äldre kvinna i 80-årsåldern hade överfallits och våldtagits i sitt hem i Dals-Ed. 

Hennes make larmade polisen – och kvinnan, som hade skadat ryggen i överfallet, fick föras till sjukhus,

För brotten greps en 16-årig pojke som misstänktes för brotten. Nu har pojken begärts häktad.

Samma pojke häktas för ofredande av en annan kvinna

Efter att flera förhör hållits begärs pojken häktad.

– Han är på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt och sexuellt ofredande, säger chefsåklagare Daniel Edsbagge till Aftonbladet.

Samtidigt begärs samma pojke häktad, misstänkt för sexuellt ofredande mot en annan kvinna – vilket ska ha skett före den grova våldtäkten av kvinnan i 80-årsåldern.

Pojkens advokat: "Han har varit väldigt tydlig med..."

Den 16-årige pojken själv nekar till brott, berättar advokaten Peter Ekelund för TTELA.

– Han har varit väldigt tydlig med att han inte är inblandad i detta, säger han till tidningen.

Häktningsförhandlingen ska hållas under tisdagen. På grund av pojkens ringa ålder kan han komma att placeras av socialtjänsten under utredningen.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Norsk räktrålare drog upp död kropp

C: KU-anmäler Kristersson och Pourmokhtari

I bästa fall har regeringens klimatredovisning varit vilseledande, i sämsta fall är det rena lögner, anser Centern. Nu KU-anmäls statsminister Ulf Kristersson (M) och klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L).

Bjuder in alla partiledare om hot mot EU-val

Statsminister Ulf Kristersson (M) bjuder in alla partiledare till ett möte med det Nationella säkerhetsrådet för att informera om risken för otillbörlig påverkan inför EU-valet i juni.

Miljöpartiet KU-anmäler Bohlin

Miljöpartiet KU-anmäler ministern för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin (M). Detta efter hans agerande i samband med att en anställd avskedades från Energimyndigheten.

Storm slår hårt mot Ukrainas sköra elsystem

Tiotusentals människor är utan ström i Ukraina sedan starka stormvindar och skyfall lett till ytterligare skador på landets energiinfrastruktur.

Samband mellan sprängningar utreds – kvinna dog

Åklagare ser samband mellan den dödliga explosionen i Storvreta och sprängningar i Hässelby respektive Linköping i september. Ärendena utreds nu ihop.