18-åringen som gick till attack mot två lärare på Malmö latin berättar om relationen till en av de mördade lärarna.
18-åringen som gick till attack mot två lärare på Malmö latin berättar om relationen till en av de mördade lärarna. - Foto: Johan Nilsson/TT

18-åringen om relationen till mordoffret på Malmö latin: "En duktig lärare"

I rättegången mot 18-åringen som gick till attack på Malmö latin i våras berättar han nu om sin relation till en av de mördade lärarna.


Strax efter 17.00 den 21 mars larmades polisen om pågående våld på Malmö latinskola. Tio minuter senare hade en misstänkt 18-åring gripits.

Två lärare mördades i skolattacken på Malmö latinskola

De skadade, två kvinnliga lärare i 50-årsåldern, fördes till sjukhus. Men deras liv gick inte att rädda. 

18-åringen, som själv var elev på den aktuella skolan, har erkänt att han dödade de två lärarna. På onsdagen samma vecka häktades han.

18-åringen berättar om attacken på Malmö latinskola

Under tisdagen var det dags för den fortsatta rättegången mot den misstänkte 18-åringen. Under förmiddagen fick han berätta om händelsen med egna ord, där han berättar om sin första attack som utfördes på skoltoaletten efter att han hörde en person spola i toaletten bredvid.

– Jag behövde känna att det inte finns någon återvändo alls för mig att leva. Medan jag står utanför toaletten inser jag att vem som helst kan komma ut. Men samtidigt kommer jag inte skilja på personer, oavsett om det är en favoritlärare eller min bästa vän, säger 18-åringen i förhöret enligt Expressen, som är på plats.

18-åringens ord om relationen till läraren på Malmö latin

Han förklarar vidare i förhöret som Expressen direktrapporterar från att han hade svårt att förstå vad som hänt.

Under eftermiddagen berättar han för första gången om sin relation till en av de mördade lärarna.

– Hon var en duktig lärare, snäll men kunde vara sträng när det behövdes. Men det fanns ingen återvändo, jag måste avsluta det jag hade påbörjat.

Här kan du läsa mer om 18-åringens egna ord om skolattacken på Malmö latin.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

Ruttet påskägg för stockholmarna: Kommunchef tappade bort miljard

Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.

Polisen rapporterar om fylleri / lob, Åre

1 timme sedan
"Centrala Åre, ung man omhändertagen av polis", skriver polisen på sin hemsida.

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

1 timme sedan
Flera länder kommer att skicka soldater för att hjälpa Frankrike att säkra OS i Paris, meddelar en representant från det franska försvarsdepartementet.

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

1 timme sedan
Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.