Polisen på plats utanför köpcentret Emporia i Malmö på lördagen efter att en person skjutits till döds och en skadats allvarligt i en skottlossning på fredagskvällen
Polisen på plats utanför köpcentret Emporia i Malmö på lördagen efter att en person skjutits till döds och en skadats allvarligt i en skottlossning på fredagskvällen - Foto: Johan Nilsson/TT

15-åring häktas efter dödsskjutning i köpcentrum

15-åringen har erkänt mordet på Emporia köpcentrum i Malmö. Nu häktas pojken på sannolika skäl misstänkt för mord.


Det var med armarna i kors och trotsig uppsyn som pojken mötte Malmö tingsrätt via videolänk från arresten. Vid sin sida hade försvarsadvokat Johan Fernvall.

En sak framgår tydligt – pojken har redan erkänt att att han är skyldig till att en man sköts till döds inne på Emporia förra fredagen. Däremot bestrider han misstanken om att ha utsatt den förbipasserande kvinnan som skadades svårt för mordförsök, utan hävdar att det rör sig om vållande till kroppsskada.

Rymt från ett LVU-omhändertagande

Många medier var på plats när förhandlingen, som sedan fortsatte bakom stängda dörrar, startade inne i säkerhetssalen på Malmö Rättscentrum. Efter förhandlingen står det nu klart att pojken häktas på sannolika skäl misstänkt för både mord och mordförsök.

Enligt åklagaren finns flera skäl att hålla pojken, som enligt Sydsvenskan var på rymmen från ett LVU-omhändertagande, inlåst under förundersökningens gång.

Johan Nilsson/TT kom i skottlinjen

Polisen meddelade redan tidigt i utredningen att mordet kan kopplas till den kriminella miljön. Måltavlan, en 31-årig man, dog medan en 39-årig kvinna skadades när gärningsmannen öppnade eld inne på köpcentrumet mitt i fredagsrusningen.

Den skadade kvinnan var enligt polisen en förbipasserande som kom i skottlinjen.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Klart uppåt på Asienbörser

Man hotade sajt – polis hittade stor mängd knark

1 timme sedan
En man i 45-årsåldern döms till sju års fängelse efter att polisen hittat en stor mängd narkotika och vapen i hans lägenhet i Norrköping i höstas, rapporterar P4 Östergötland.

Ja till Ukrainastöd – Biden lovar vapen i veckan

1 timme sedan
Senaten i USA:s kongress säger som väntat ja till ett stöd på nära 61 miljarder dollar till Ukraina. Kiev har väntat på stödet sedan i höstas för att stå emot Rysslands anfallskrig.

Rysk robotattack mot Charkiv

2 timmar sedan
Minst två personer vårdas för splitterskador efter en rysk robotattack mot storstaden Charkiv i nordöstra Ukraina, uppger borgmästare Ihor Terechov.

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

3 timmar sedan
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.

Misstänkt grovt brott i Södertälje

idag 00:46
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.