Sverigedemokraterna i Ånge erbjuder drivmedel till ungdomar för reklam.
Sverigedemokraterna i Ånge erbjuder drivmedel till ungdomar för reklam. - Foto: Janerik Henriksson/TT och Johan Nilsson/TT

Ungdomar får bensin för att köra med SD-reklam: "Tankar bilen"

Sverigedemokraterna i Ånge kommun köper drivmedel för 200 kronor till tonåringar som klistrar fast deras partisymbol på sin A-traktor, rapporterar Sveriges Radio.


I Ånge erbjuder Sverigedemokraterna drivmedel, till ett värde av 200 kronor, till ungdomar som i gengäld placerar ett klistermärke med partisymbolen på sina fordon.

– Man sätter på det, då får man pengar och tank. De tankar åt en, säger en 16-åring som Sveriges Radio pratat med och som uppger att han inte är särskilt politiskt intresserad. 

Sverigedemokraterna: "Mer deras åsikt som styrt"

Stig Malmberg, ordförande för Sverigedemokraterna i Ånge, menar dock att det är ungdomarnas åsikter som får dem att nappa på erbjudandet.

– Det är ju inte som så att man bara sätter på en blomma för att man får lite bensin heller. Det är jag alldeles övertygad om. Det är ju mer deras åsikt som styrt och får de då bensin på köpet så är de jätteglada, säger Malmberg till Sveriges Radio

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!