Ny barnstrid om Thor hotar Mia Danielsson

Thors pappa Andrew Wang väntas inleda rättsprocess mot hustrun.


LOS ANGELES. 33-årige Andrew Wang, som är efterlyst och jagas av Interpol, tar upp kampen om sonen Thor, som hustrun Mia Danielsson, 29, rymde med. Vårdnadstvisten, som bedrivits globalt, är förmodligen inte över. Wang har redan kontaktat en svensk advokat och vill driva en rättsprocess mot sin fru.

– Jag har kontaktat svensk advokat för att inleda en process i Sverige. Jag kommer aldrig att ge upp kampen om Thor. Jag ska slåss för honom var jag än är, säger Wang till Aftonbladet.

Interpol vill komma åt honom efter att han rövat bort sonen i Los Angeles i februari. Båda hittades i Guatemala, där vårdnadstvisten gick till domstol. Innan förhandlingarna flydde frun Mia Danielsson med sonen på 17 månader. Enligt hans blogg gömmer sig Thors pappa i Oslo.

Wang har ingen aning om var Mia och sonen befinner sig.

– Nej, inte just nu. Men jag såg bilder av henne på internet som visade att hon var vid sin brors hus, säger han till Aftonbladet.

I februari tilldömde en amerikansk domstol Mia Danielsson vårdnaden om Thor och fick rätten att flytta med honom till Sverige. Samma möjlighet har Wang, som fortfarande är gift med Danielsson. Han har också ett permanent uppehållstillstånd i sitt amerikanska pass.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!