Tre tecken på att ditt barn använder droger.
Röda ögon kan vara ett symtom på att ditt barn brukar cannabis, som hen då försöker dölja genom att använda ögondroppar. - Foto: Janerik Henriksson/TT och Jessica Gow/TT

Här är tre tecken på att ditt barn använder droger

Är du orolig för att ditt barn använder droger? Nu har polisen, i ett inlägg på Facebook, publicerat en lista med tecken att vara uppmärksam på som förälder.


Det kan kännas omöjligt att veta exakt vad ditt barn har för sig när du som förälder inte ser. Nyheter24 har tidigare rapporterat om hur tramadolmissbruk blir allt vanligare bland unga. 

Läs om “Patrik”, som tog tramadol för att “knulla som en gud” här.

I ett inlägg på Facebook, som delats av över 300 personer, delar nu polisen med sig av vilka tecken man ska vara extra uppmärksam på om det finns en oro över att barnet använder droger.

3 tecken på att ditt barn använder droger

1. Håll koll på ditt barns pengar. Vad går pengarna till? Här poängterar polisen att droger som alkohol och narkotika är dyrt, och ger exemplet att endast en tablett Tramadol kan kosta upp till 50 kronor. Har du sett att ditt barn swishar över pengar till nummer du inte känner igen, tar ut kontanter eller börjar handlar med kryptovaluta? Då kanske du ska ta dig ett snack med ditt barn.

2. Ögondroppar. Röda ögon kan vara ett symtom på att ditt barn brukar cannabis, som hen då försöker dölja genom att använda ögondroppar.

3. Känner du att ditt barn sprutar på sig en del parfym och ser till att tugga tuggummi när du är i närheten? Enligt polisen kan det vara ett försök att dölja lukten från alkohol eller cannabis.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Han är TV4-profilen Johan Macéus kända son

Största guldstöten i Kanada nära klaras upp

Kanadas polis är nära att lösa den största guldstölden i landets historia. 6 600 guldtackor stals vid kuppen. Flera personer har gripits och väntar åtal.

Kreml: Ukraina-hjälp från USA förändrar inget

Nytt bistånd från USA till Ukraina kommer inte att förändra dynamiken på slagfältet, hävdar Ryssland. Uttalandet kommer i samband med att USA:s kongress förbereder sig för en avgörande omröstning under helgen om långvarig militär finansiering till Ukraina.

Meteoritjägare överklagar till Högsta domstolen

Geologerna Anders Zetterqvist och Andreas Forsberg som i hovrätten förlorade den uppmärksammade tvisten om en meteorit som landade utanför Enköping i november 2020 överklagar till Högsta domstolen.

Nordeas stora förändring – så påverkas du: "Genomsyrar allt"

Sverige har större problem än grannländerna med vågen av bankbedrägerier, enligt Nordea-chefen Frank Vang-Jensen. Man ska vara väldigt försiktig och skeptisk, säger han om hur utsatta grupper ska skydda sig.

JO granskar tredje Kinberg Batra-rekrytering

Justitieombudsmannen (JO) granskar ytterligare en rekrytering kopplad till Anna Kinberg Batra och länsstyrelsen i Stockholm, rapporterar Aftonbladet.