Psykofarmaka flitigt använt på anstalter

På svenska anstalter konsumeras det stora mängder psykofarmaka.


Det konsumeras stora mängder psykofarmaka på svenska anstalter. Bortsett från den psykiatriska sjukhusvården flödar medicinerna inom äldrevården och fängelser. På fängelset Fosie i Malmö äts det mest psykofarmaka.

De senaste 15 åren har medicinerna knaprats flitigt. De 24 män på fängelsets stödavdelning lider av psykoser, ångest, social fobi, drogmissbruk och posttraumatisk stress. Listan kan göras lång. Varje intagen på Fosie får cirka fyra dygnsdoser av någon receptbelagd medicin, skriver Sydsvenskan.

Skrivet av:

Senaste nytt

Forskare förklarar: Därför ljuger AI:n

Stort lyft för USA-diesel till Europa

Leveranserna av dieselprodukter från USA till Europa skjuter i höjden i december. De beräknas lyfta till 290 000 fat per dag, enligt analysföretaget Kpler. Det skulle vara den högsta leveransvolymen sedan 2018, visar en sammanställning gjord av nyhetsbyrån Bloomberg.

Här är årets största börsfloppar för småsparare

Har investeringarna gått helt fel under 2023? Då är det högst sannolikt att du äger några av de här aktierna. Här är nämligen årets mardrömsportfölj för småsparare.

Nio EL6 provkörd – bästa kinesiska elbilen just nu?

Nio är ett i raden av kinesiska märken som tågat in på den svenska marknaden. Märkets första entré på den europeiska marknaden var i grannlandet Norge med el-suven ES8. Nu består utbudet emellertid av flera alternativ och senast ut är EL6.

Här är svenskarnas julfavoriter på Systembolaget – de dryckerna är de mest köpta

Vilka alkoholhaltiga drycker sträcker sig svenskarna efter mest inför julens festligheter egentligen? Nyheter24 har kikat närmare på hur försäljningen hos Systembolaget såg ut förra året.

Fagersta: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.