Vilka svenskar är mäktigast på Tiktok år 2022?
Vilka svenskar är mäktigast på Tiktok år 2022? - Foto: Skärmavbild/Tiktok/emilhenrohn, Jens Kalaene/AP/TT och Skärmavbild/Tiktok/kevinbang

LISTA: Här är Sveriges mäktigaste Tiktok-profiler

Tiktok är plattformen som seglat upp som en storfavorit bland unga. Nu har Medieakademin släppt den årliga Maktbarometern och den visar bland annat vilka svenskar som är allra mäktigast på Tiktok år 2022.


Varje dag laddas hundratusentals videoklipp upp på Tiktok och plattformen bjuder på varierat innehåll: däribland koreograferade danser, life hacks, pranks, tutorials och sketcher. 

På Tiktok finns det flera internationella kreatörer med tiotals miljoner följare och enorm räckvidd. Men vilka är egentligen de mest inflytelserika Tiktok-profilerna i Sverige?

Maktbarometern 2022 har släppts

I Medieakademins färska rapport Maktbarometern har man sammanställt vilka svenskar som är mäktigast på Tiktok – sett till antal visningar, likes, kommentarer och delningar det senaste året. 

Man mäter också samma fyra värden dividerat med antal inlägg som kontot postat under året. Antal följare inkluderas inte i beräkningarna.

Läs vilka som korats som de mäktigaste profilerna på Instagram, Twitter, Facebook och Youtube här.

Emil Henrohn mäktigast på Tiktok 2022

Allra mäktigast på Tiktok är den 25-årige musikalartisten Emil Henrohn som publicerar humorsketcher på plattformen. Särskilt populär har Henrohns karaktär "mamman" blivit.

– Jag tycker att det är väldigt kul att många uppskattar just den karaktären och att hela generationer kan sitta och skratta åt något så dumt egentligen, men som blir väldigt kul, har Henrohn tidigare sagt om succékaraktären i TV4:s Nyhetsmorgon.

Kevin Bang och Vad är problemet? också i topp

På en andraplats bland de inflytelserika svenskarna på Tiktok landar Kevin Bang, 25, från Värnamo. Bang fick, på bara ett fåtal månader, hundratusentals följare och bjuder även han på humorsketcher.

– Mitt mål är att jobba med denna typ av content och ge tillbaka till folket. Anledningen till att jag håller på är för att jag vill få folk att skratta och göra folk glada. Det betyder mer än något annat, pengar har aldrig varit i fokus, har Bang sagt till Expressen tidigare.

Kontot Vad är problemet?, som publicerar humorinnehåll och som drivs av 28-årige Simon Thunberg, kniper tredjeplatsen. 

Mäktigaste profilerna på Tiktok 2022:

1. Emil Henrohn
2. Kevin Bang
3. Vad är problemet?
4. Sam Pettersson
5. John Hedin
6. Tiktokchrille
7. Martin Skålander
8. Helan Shabani
9. Filip Dikmen
10. Winsent Wikman
11. IJustWantToBeCool
12. Astrid Nordin
13. Filip Pelas
14. Hollywoodfruarna
15. Sam Darvish
16. Josefine Bäck
17. Janne Mattsson
18. Nikodemus Drömer
19. Aftonbladet
20. Expressen
21. Moa Lindgren
22. Jasminkott
23. Foxy Mama
24. Mammasanningar
25. Alla Hatar Bell
26. Merch Sweden
27. Daniel Sonidsson
28. Annie Samuelsson
29. Wulfs Liv
30. Moaliin

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

Person skjuten under jakt

En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.

SMHI varnar – här blir det snö i påsk

Snöfall, sol, plusgrader och sedan återigen kallt. Jag skulle beskriva påskvädret som ostadigt över landet, säger Christopher Greenland, meteorolog vid SMHI.

Expresidenten Zuma stoppas från val i Sydafrika

1 timme sedan
Sydafrikas tidigare president Jacob Zuma har exkluderats från landets val i maj, meddelar valmyndigheten.

Femte person misstänkt för väskmordet

1 timme sedan
Ytterligare en person, en 27-årig kvinna, har häktats i sin utevaro misstänkt för inblandning i det så kallade väskmordet på Värmdö utanför Stockholm, rapporterar Smålandsposten.