Två kvinnor i Vetlanda misstänks för människorov.
Två kvinnor i Vetlanda misstänks för människorov. - Foto: Pontus Lundahl/Mikael Fritzon/TT

Kvinna försvunnen efter utekväll – två bekanta misstänks för människorov

En kvinna i 20-årsåldern i Vetlanda saknas efter en utekväll i lördags. Två kvinnor i samma ålder har anhållits som misstänkta för människorov. Polisen och Missing People letar efter den försvunna kvinnan.


De tre personerna är bekanta med varandra sedan tidigare, enligt kammaråklagare Adam Rullman. Han vill inte gå närmare in på grunden för misstankarna.

— Under arbetet med försvinnandet framkom uppgifter som gjorde att polisen tyckte det fanns anledning anta att ett brott kunde ligga bakom, säger Adam Rullman.

Kvinnan anmäldes som försvunnen i söndags eftermiddag.

Polisen: "Känsligt läge"

De nu anhållna kvinnorna hämtades till förhör på måndagen, uppger polisen. De nekade då till brott, enligt åklagaren.

Kvinnorna beskrivs som skäligen misstänkta, vilket är den lägre graden av misstanke. Senast på torsdag måste åklagaren bestämma om de ska begäras häktade.

Polisen letar fortfarande efter den försvunna kvinnan.

— Vi är i ett väldigt känsligt läge av utredningen, säger Adam Rullman.

— I den bästa av världar anträffas kvinnan under goda omständigheter och vi har inte längre någon misstanke om brott, tillägger åklagaren.

Missing People sökte efter kvinnan i Vetlanda

Missing People har organiserat ett sökande efter den försvunna kvinnan. Cirka 200 personer deltog på måndagen, skriver Vetlanda-Posten.

Även på tisdagen har Missing People en insats i sökområdet, uppger polisregion Öst. Den samordnas med polisen, bland annat så att inte frivilliga söker i områden där polisen vill låta sina hundar arbeta.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!