Greta Thunberg bor i Stockholm. Bilden till höger är en genrebild.
Greta Thunberg bor i Stockholm. Bilden till höger är en genrebild. - Foto: Claudio Bresciani/TT och Ali Lorestani/TT

Greta Thunberg avslöjar detaljer om hur hon bor: "Bara ett..."

Greta Thunberg har, sedan hon började med sin skolstrejk utanför Sveriges riksdag, hunnit bli 19 år och ett välkänt ansikte världen över. Men klimataktivistens boende är betydligt mer blygsamt visar det sig.


Det var under hösten 2021 som det stod klart att Greta Thunberg, 19, flyttat hemifrån och i en intervju med Reuters framgick det att klimataktivisten huserade i en lägenhet tillsammans med sina hundar. 

Här kan du läsa mer om Greta Thunbergs flytt.

Hur bor Greta Thunberg? 

I en ny intervju med brittiska The Times framkommer ytterligare detaljer om Greta Thunbergs boendesituation. 19-åringen ska numera dela en lägenhet med flera vänner i Stockholm.

– De flesta är från klimatrörelsen. Men om jag ska vara ärlig är lägenheten inte särskilt stor. Det finns bara ett sovrum, även om vi alltid är minst tre. Men jag har min egen soffa som jag sover på, säger hon till tidningen.

Greta Thunberg: Jag har aldrig varit full

I samma intervju avslöjar Greta Thunberg att hon aldrig varit berusad.

– Jag vet inte om det är för att jag är den typen av person eller om det är för att jag inte vill bli sedd. Jag antar att det kan vara både och, säger hon till The Times och tillägger också att hon inte vill att någon ska kunna skryta om att denne är den första som lyckats supa ner henne.

Läs allt om Greta Thunbergs pengar här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!