Lördag 4 Dec
Stockholm

Sveriges ufoarkiv visades upp

"Det var ett oerhört tryck."

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

18 000 svenska rapporter, bildarkiv och utländska rapporter om mystiska händelser finns samlade i världens största Ufo-arkiv i Norrköping. I söndags öppnades arkivet tillfälligt för allmänheten.

–Det var ett oerhört tryck, säger Clas Svahn, Ufo-Sveriges ordförande.

En svensk pilot i ett Draken-plan flyger över östra Småland i en övning på 1970-talet.

Han får ordern att bryta övningen och flyga emot ett okänt föremål som ligger still över vattnet. När han närmar sig stiger plötsligt föremålet rakt upp - och piloten tar upp jakten.

Trots full fart blir han ifrånflugen och föremålet blir aldrig identifierat. Händelsen, som förbryllade piloten, är sparad på världens största ufo-arkiv i Norrköping.

Den är en av uppemot 1 000 rapporter som är värd att undersökas djupare, anser Clas Svahn.

I lördags hölls föreläsningar som arrangerades av föreningen Ufo-Sverige.

–175 personer lyssnade och det var ett oerhört tryck. Det var mer än vi har sett på många år och det var ett seriöst intresse. Vi är jättenöjda, säger han.

Sedan var ett 70-tal på plats när det stora arkivet visades upp på söndagen.

Nu är arkivet återigen stängt, eftersom föreningen jobbar ideellt och inte hinner med mer än att visa arkivet för exempelvis forskare.

–Man får komma dit och titta, men i sådana fall måste man avtala en tid.

På frågan om han tror att det finns ufon svarar han:

–Att det finns liv i rymden är jag helt övertygad om. Uppstår det liv här kan det uppstå någon annanstans. Men kan de ta sig hit? Det finns inga säkra bevis, men jag låser mig inte vid några svar. Det finns okända fenomen som vi inte vet vad det är, och det är inte bara synvillor, säger Clas Svahn.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela