Fler brottsmisstankar har framkommit mot mannen som sitter häktad misstänkt för grooming.
Fler brottsmisstankar har framkommit mot mannen som sitter häktad misstänkt för grooming. - Foto: TT/Kristoffer Thessman/Polisen

Nya misstankar i groomingärende

Den man som sedan tidigare satt häktad misstänkt för grooming misstänks nu också för två fall av våldtäkt mot barn, skriver lokala medier.


Flickan som misstänks ha utsatts för brotten är i yngre tonåren och försvann i mitten av oktober från sitt hem i Värmland. Därifrån tros hon ha tagit ett tåg till Göteborg för att träffa en man i 20-årsåldern, som senare häktades misstänkt för att ha utsatt flickan för grooming.

Flickan återfanns senare välbehållen. I samband med att mannen på måndagen begärdes omhäktad tillkom nya brottsrubriceringar.

Våldtäkt mot barn

— Jag har begärt den misstänkte häktad för två fall av våldtäkt mot barn, och det rör samma målsägande som vi menar också utsatts för groomingen, sade kammaråklagare Joanna Larsen till Göteborgs-Posten.

På eftermiddagen häktades mannen av Göteborgs tingsrätt. Att brottsrubriceringen nu är våldtäkt mot barn innebär att den tidigare misstanken om grooming faller bort, eftersom det var ett förberedelsebrott till det fulländade brottet som han nu misstänks för i stället.

Mannen förnekar samtliga brott som han anklagas för.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!