Polisen söker spår efter Tove i Vetlanda i en damm.
Polisen söker spår efter Tove i Vetlanda i en damm. - Foto: Roger Karlsson, Stella Pictures & Missing People

Polisens jakt efter försvunna Tove i Vetlanda – sänker vattnet i damm

Polisen fortsätter att leta efter Tove, 21, i Vetlanda. Nu har vattnet sänkts i en damm – i jakt på nya spår efter den försvunna kvinnan.


Tove har varit försvunnen sedan en utekväll i Vetlanda natten mot den 16 oktober. Trots massiva sökinsatser av både polisen och Missing People har den 21-åriga kvinnan inte hittats. 

En rad olika platser och vattendrag har genomsökts, och över 2 000 personer har deltagit i sökandet, här kan du läsa om Tessan Jigford, operativ chef på Missing People i Jönköping som leder arbetet i Vetlanda.

Polisen sänker vatten i damm

Nu har polisen börjat sänka vattnet i Föraredammen i Vetlanda, med förhoppning om att hitta tillbehör eller andra spår efter Tove, skriver Vetlanda-Posten.

Polisen har tidigare letat efter spår i dammen, och väljer nu att göra ytterligare sök. 

Polisen har sökt efter spår vid den damm som nu töms på vatten. Foto: Roger Karlsson, Stella Pictures

Två kvinnor misstänks för människorov av Tove i Vetlanda

Två unga kvinnor omhäktades på tisdagen, misstänkta för människorov. Misstankarna gäller fortfarande på sannolika skäl, den starkare misstankegraden. De båda nekar till brott. 

Enligt kammaråklagare Adam Rullman är förhoppningen fortfarande att hitta Tove vid liv. Han berättar att han har en teori om försvinnandet, men är i övrigt förtegen. 

— Vi har en hypotes om vad som hänt som vi jobbar utifrån, men jag kan inte säga något om den, säger han till Vetlanda-Posten.

Här kan du läsa om de två unga kvinnorna som sitter häktade – misstänkta för att ha fört bort Tove i Vetlanda.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!