Polisens kriminaltekniker på plats på ett hotelltak i Malmö den 5 maj sedan en kvinna hittats svårt skadad.
Polisens kriminaltekniker på plats på ett hotelltak i Malmö den 5 maj sedan en kvinna hittats svårt skadad. - Foto: Johan Nilsson/TT

Knivhuggen kvinna dumpades på hotelltak – 22-årig man inför rätta

En allvarligt knivskadad kvinna hittades i maj på ett hotelltak i Malmö. Nu står en 22-årig man inför rätta för mordförsök.


Mannen ska ha kommit till kvinnans hotellrum för att köpa sex. När han nekades en viss sexuell tjänst gick han till attack med kniv och försvann sedan därifrån, enligt åtalet.

Kvinnan blev livshotande skadad men lyckades gå ut på taket och vifta med armarna så att personer i byggnaden mitt emot kunde slå larm. När polis och ambulans kom dit var hon medvetslös.

Mannen hade köpt sex på hotellet

På hotellrummet säkrades dna-spår och fingeravtryck. Den misstänkte 22-åringen kunde lokaliseras via de kontakter han haft med personen som bokade sexkunder till kvinnan. Han greps sedan av polisens insatsstyrka på en ort i Småland.

Mannen nekar till brott och säger att det inte är han som syns på övervakningsbilderna från hotellet. Han säger att han tidigare varit på hotellet och köpt sex, men inte i samband med attacken mot kvinnan.

TT
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!