Stockholm

41-årige mannen kastade ner kvinna i gruvhål – vill frias helt

Flygfoto över gruvhålet i Norberg, där den unga kvinnan hittades skadad i april 2022.
Flygfoto över gruvhålet i Norberg, där den unga kvinnan hittades skadad i april 2022. Foto: TT/Polisen

Den 41-årige man som dömdes till livstids fängelse för att ha knuffat ner en kvinna i ett gruvhål utanför Norberg har överklagat domen till hovrätten, rapporterar P4 Dalarna.


Läs mer

Enligt överklagan vill mannen i första hand frias helt från anklagelserna, i andra hand vill han ha ett kortare straff och betala lägre skadestånd till kvinnan.

Det var den 22 april i år som en ung kvinna hittades skadad i ett djupt gruvhål. Kvinnan hade dagen innan blivit körd till området av den 41-årige mannen, som hon lärt känna på ett asylboende.

Försökte stena kvinnan med tegelstenar

Vid gruvhålet har mannen våldtagit kvinnan och knuffat ned henne i gruvhålet – ett fall på 24 meter. Därefter har han vid två tillfällen försökt stena henne med hjälp av tegelstenar.

I oktober dömdes mannen av Västmanlands tingsrätt mot sitt nekande till livstids fängelse och utvisning för grov våldtäkt och försök till mord.

Brottsutsatta kvinnan överklagar domen

Även den brottsutsatta kvinnan har överklagat domen för att få högre skadestånd, som av tingsrätten beslutades till 500 000 kronor för kränkning och 45 000 kronor för sveda och värk.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.