En Coop-anställd berättar om en udda rånsituation.
En Coop-anställd berättar om en udda rånsituation. - Foto: Pontus Lundahl/TT och Fredrik Sandberg/TT

Coop-anställd om sjuka händelsen under rånet: "Extrapris"

Precis som alla andra affärer finns det i matbutiker en risk för rån och i sådana lägen finns det tydliga direktiv för hur situationen ska hanteras. Men alla kunder är inte alltid med på noterna – åtminstone enligt Alice som jobbar i en Coop-butik.


Den som jobbar i matbutik får vara med om både det ena och det andra – på både gott och ont. 

Det händer till exempel att kunder börjar bråka och enligt Alice, som jobbar i en Coop-butik och som egentligen heter någonting annat, är det särskilt några saker som gör att konflikter uppstår. Läs mer om det här.

Kunden vägrade lämna butiken under rånet

Utöver bråk mellan kunder händer det också att rån inträffar. För Nyheter24 berättar Alice om en rånsituation som hon minns särskilt tydligt – eftersom en kund i butiken var allt annat än medgörlig.

– Jag kom in på lagret och mötte min kollega som gav mig en jättekonstig blick. Sedan sa hon att "det är ett pågående rån just nu". Hon var helt ställd. Så vi var tvungna att få ut alla kunder, säger hon och fortsätter:

– Jag gick fram till en tant i butiken och sa "vi har ett pågående rån just nu, så du måste tyvärr lämna butiken direkt". Då sa hon "nej, jag ska köpa lax", varpå jag sa att alla kunder måste lämna butiken.

Men den äldre damen gav inte upp sitt planerade inköp.

– "Nej, jag har kommit hit för ni har extrapris på lax och nu ska jag ha den", sa hon då bara. 

När alla andra kunder släppte sina korgar och gick ut ur butiken stod damen kvar. Inte förrän Alice och ytterligare en kollega sa till på skarpen lämnade hon butiken.

Men dagen därpå ringde kvinnan till butiken – inte för att fråga om allt gått bra, utan för att fråga om laxen fanns kvar.

Ingen kom till skada vid rånet.

Här kan du läsa vad kunder borde sluta med – enligt Coop-anställd: "Enkel sak"

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!