En Lidl-butik i Värmland har stora problem med möss. Genrebild.
En Lidl-butik i Värmland har stora problem med möss. Genrebild. - Foto: Julian Stratenschulte/Bo Amstrup/TT

Lidl-butik invaderad av möss – kund hittade bitmärken på godis

Flera möss har hittats i en Lidl-butik i Karlstad. Gnagarna tros ha kommit till butiken genom varuleveranser från matkedjans centrallager.


Nyheter24 har tidigare skrivit om en Lidl-butik i Göteborg som hade problem med skadedjur. 

Flera kunder klagade på söndergnagda förpackningar och spillning, och butiken fick till slut betala ett vite på 75 000 kronor eftersom problemen inte åtgärdades. 

Bitmärken på godis hos Lidl

Nu har ännu en Lid-butik fått problem med skadedjur, denna gång möss. Problemen på affären i värmländska Våxnäs blev kända hos miljöfövaltningen i Karlstad efter ett klagomål från en kund.

– Vi fick in ett klagomål från en kund som sett bitmärken på en godisförpackning. Sedan vår kontroll har vi fått återkoppling från butiken om att de har satt in ytterligare saneringsåtgärder, säger Cecilia Lundqvist på miljöförvaltningen till Nyhetsbyrån Siren, enligt Aftonbladet.

Lidl har nu fått ett föreläggande av miljöförvaltningen, vilket innebär att de måste sanera golven från muslort och placera ut fällor i butiken. 

Precis som i Göteborg, tros mössen ha kommit till butiken genom varuleveranser från centrallagret. 

Här kan du läsa fler nyheter om Lidl.

/
Senaste nytt

Landshypotek sänker boräntor – igen

Expert om försvarsavtalet: Vi går "all in"

En ny era i svensk försvarspolitik är ett faktum. Det nya samarbetsavtalet som ger USA tillgång till 17 svenska militärbaser skickar avskräckande signaler, säger Jacob Westberg vid Försvarshögskolan.

Forskare: Världens klimat närmar sig kollaps

1 timme sedan
Forskare varnar för akut smältande istäcken som hotar att höja havsnivån samt massdöd av tropiska korallrev. Flera klimat- och ekossystem riskerar att kollapsa när den globala uppvärmningen ökar i dagens takt.

Minskad novembertrafik för Norwegian

1 timme sedan
Det norska flygbolaget Norwegian flög 1,35 miljoner passagerare i november. Det är en nedgång med 2 procent jämfört med samma månad i fjol.

Forskare: Farligt när kunskapsklyftorna ökar

1 timme sedan
Resultaten för svenska 15-åringar rasar inom både läsförståelse och matematik i den globala kunskapsmätningen Pisa. Två skolforskare ger här sin syn på läget i svensk skola.

Israel: Storstaden Khan Yunis omringad

1 timme sedan
Israeliska styrkor trappar upp sin markoperation i södra Gaza och har nu omringat storstaden Khan Yunis, enligt militären.