Stockholm

Stoppades med 110 flak öl: "Skulle räcka över vintern"

Männen stoppades i tullen.
Männen stoppades i tullen. Foto: Johan Nilsson/TT och Berit Roald/NTB/TT

Två män stoppades med nära 110 flak öl, 158 liter sprit och 30 liter vin i bilen i tullen i Göteborg i augusti, vilket Nya Wermlands-Tidningen var först att rapportera om.


Läs mer

De båda männen, som är i 70-årsåldern, hade köpt alkoholen tillsammans i Tyskland och stoppades i Göteborg med närmare 400 liter alkoholhaltiga drycker, vilket Nya Wermlands-Tidningen rapporterade om först.

Männen menade då på att de bunkrat alkohol för att "den skulle räcka över vintern", enligt dokument från Tullverket som Nyheter24 tagit del av.

"För att slippa köra bil till Tyskland under vintern när väglaget är sämre köpte du en stor mängd alkohol som skulle räcka till våren", står om den ena mannens utsaga i dokumentet.

Alkoholen beslagtas av Tullverket

Männen hävdade också att alkoholen också skulle brukas i samband med besök från vänner och ett födelsefirande, men denna förklaring har inte ansetts vara trovärdig.

"Tullverket gör bedömningen att varorna inte är förvärvade för personligt bruk med hänsyn till dels den stora mängden varor", skriver man och hänvisar också till avsaknaden av uppgifter som bekräftar några kommande tillställningar.

Männen ska därför betala transporttillägg på 7 162 kronor respektive 9 465 kronor och alkoholen lämnas inte tillbaka.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.