En polis har skadats allvarligt vid ett ingripande i Ljusne.
En polis har skadats allvarligt vid ett ingripande i Ljusne. - Foto: Fredrik Sandberg/TT

Kvinnlig polis allvarligt skadad vid ingripande – utsatt för bitattack

Två kvinnliga poliser har skadats – en av dem allvarligt – vid ett ingripande i Ljusne i Hälsingland. En man misstänks för mordförsök.


Tumult uppstod när en polispatrull skulle kontrollera en misstänkt stulen bil. En man i 40-årsåldern greps och placerades i polisbilens baksäte. Då gick han till attack mot en av poliserna.

"Polisen blir bland annat biten och får ta emot flera slag mot bland annat huvudet. Mannen försöker också tillgripa polisens vapen, men misslyckas", skriver polisen på sin hemsida.

Kvinnlig privatperson ingrep

När ytterligare en polis kom till undsättning försökte mannen ta även den polisens vapen. Men tack vare att en kvinnlig privatperson också ingrep lyckades man få mannen under kontroll.

Den allvarligt skadade polisen har förts i ambulans till sjukhus. Den andra polisen skadades lindrigt.

Händelsen utreds som mordförsök. Den våldsamme mannen, som är känd av polisen sedan tidigare, misstänks även för bland annat tillgrepp av fortskaffningsmedel.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

En man i 20-årsåldern döms till fängelse för att ha våldtagit en sovande kvinna, rapporterar Sydsvenskan.

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

1 timme sedan
"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.

Juryn till Trumps rättegång utsedd

1 timme sedan
En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

1 timme sedan
En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

1 timme sedan
Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.