En ung kvinna som anklagats för flera sexualbrott mot barn inom skolans verksamhet på en ort i Norrbotten frikänns. Arkivbild.
En ung kvinna som anklagats för flera sexualbrott mot barn inom skolans verksamhet på en ort i Norrbotten frikänns. Arkivbild. - Foto: TT

Kvinna frias från sexbrott mot barn

En ung kvinna som anklagats för flera sexualbrott mot barn som ska ha begåtts på ett fritidshem på en ort i Norrbotten frikänns på samtliga åtalspunkter, skriver NSD.


I domen som meddelades av Luleå tingsrätt på fredagen framgår att målsägandenas berättelser inte uppfyller de krav som enligt praxis ställs beträffande bland annat utförlighet, klarhet och detaljrikedom.

Kvinnan i 20-årsåldern, som suttit häktad sedan augusti, stod åtalad för grovt sexuellt övergrepp mot barn, våldtäkt mot barn samt två fall av sexuellt ofredande.

Tingsrätten pekar på att det under förhören i betydelsefulla delar förekommit ledande frågor från förhörsledarens sida. Att det skulle ha varit fråga om olämpligt beteende från kvinnans sida har inte heller framkommit i utredningen, vittnesuppgifter stöder i stället kvinnans utsagor om att målsägandena betett sig gränsöverskridande och otrevligt mot henne.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!