Vanliga misstagen många gör på bio – tidigare anställd avslöjar
Sofia avslöjar vilka som är de bästa platserna att knipa när man köper biobiljetter. Bilderna är genrebilder. - Foto: Christine Olsson/TT och Bertil Ericson/Scanpix/TT

Vanliga misstagen många gör på bio – tidigare anställd avslöjar

Vilka platser är egentligen de bästa i biosalongen och vad gör besökare för misstag när de köper sina biljetter? Det avslöjar Sofia, som tidigare arbetat på en stor biograf, för Nyheter24.
– Här är det faktiskt fler kunder än man kan tro som blir hotfulla, säger hon.


Året om är det alltid trevligt att se den där filmen man längtat så mycket efter på storbildskärm med en stor bunke popcorn i knät. 

Nu delar Sofia, som egentligen heter något annat och som under flera års tid arbetat på en stor biograf i södra Sverige, med sig av sina bästa biotips och vanliga misstag som många besökare gör.

Här kan du läsa om möjligheten många missar på bio.

Vilka är de bästa platserna i biosalongen?

Ett knep är att boka sina biljetter i god tid för att få möjligheten att välja de absolut bästa platserna – men vilka är det då?

– Får man sämre platser kan det påverka ens helhetsupplevelse av vistelsen, berättar hon och lägger till:

– De bästa platserna är absolut längst bak i mitt tycke, man får en helt annan överblick över duken där. Många gör misstaget att sätta sig för långt fram och där de måste vrida sig mycket för att hänga med i filmen. Många får ont i nacken eller ögonen efter! 

Vidare råder Sofia besökare att köpa något gott att äta eller dricka för en bättre bioupplevelse – och vara öppen för att kanske boka en singelbiljett.

– Jag tyckte det var jobbigt inför besöket att vara ensam, men det var den bästa upplevelsen jag haft på bio!

Foto: Amir Nabizadeh/TT

Vanliga misstaget många gör på bio

Enligt Sofia är ett annat vanligt misstag att inte läsa på vad som gäller för den aktuella filmen som besökaren planerar att se på bio, särskilt vad det gäller åldersgränser.

Coop-anställd om det äckligaste en kund gjort: "Man såg allt"

Personalen på biografen har rätt att kräva legitimation, och om besökaren i fråga inte har något att visa upp som styrker dennes ålder måste de neka inträde. I dessa fall kan personalen återlösa biljetten eller erbjuda en annan film, men inte släppa in dem, vilket inte alltid tas emot som önskat.

– Här är det faktiskt fler kunder än man kan tro som blir hotfulla och utåtagerande, säger Sofia och fortsätter:

– De skriker, föräldrar rings dit och de skriker i sin tur, hotar med nävar och har i vissa fall även gått så långt att de agerat och tagit till våld.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!