Enligt polisen var två bröder med koppling till organiserad brottslighet måltavlan.
Enligt polisen var två bröder med koppling till organiserad brottslighet måltavlan. - Foto: Johan Nilsson/TT

Föräldrar med kriminella söner kan bo kvar efter termosbomb

Det går inte att säga upp hyreskontraktet för ett föräldrapar med hänvisning till att deras söner har koppling till organiserad brottslighet. En bomb har placerats ut i fastigheten där familjen bor, som dessutom beskjutits. Men hyresnämnden säger nej, rapporterar Hem & hyra.


Orsaken är att det inte finns någonting som pekar mot att sönerna själva har begått brott eller stört i hyreshuset eller den nära omgivningen. Däremot ifrågasätter inte hyresnämnden brödernas koppling till organiserad brottslighet.

I våras upptäckte grannar en termosbomb utanför en lägenhetsdörr, som av okänd anledning inte hade exploderat. Vid ett annat tillfälle blev husfasaden beskjuten – och polisen menar att det var bröderna i familjen som var måltavlor.

"Djupt allvarlig situation"

MKB, Malmös kommunala bostadsbolag, menar att föräldrarna är ansvariga för sönerna och att de därför inte kan bo kvar. Grannarna har tryckt på för att MKB ska agera.

— Det här är en djupt allvarlig situation som MKB inte har någon lösning på, sade MKB:s ombud under förhandlingen i hyresnämnden.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!