De misstänkta kvinnorna kommer fortsatt att sitta häktade.
De misstänkta kvinnorna kommer fortsatt att sitta häktade. - Foto: Privat och Adam Ihse/TT

Kvinnorna kvar i häktet över jul – misstänks för mordet på Tove

De två unga kvinnor som misstänks ha mördat Tove, 21, i Vetlanda i oktober ska stanna i häktet till i mitten av januari. Åklagaren har begärt förlängd tid för sin utredning, och det har de misstänkta gått med på, rapporterar lokala medier.


Det var efter en utekväll som 21-åriga Tove försvann i Vetlanda. Polisen hittade henne död två veckor senare, i ett skogsområde utanför staden. 

De misstänkta, två unga kvinnor som sedan tidigare varit bekanta med Tove, greps kort efter försvinnandet. De häktades först för människorov. När 21-åringen hittats, blev de också misstänkta för mord och brott mot gravfriden.

Fortsatt oklart hur Tove i Vetlanda dog

Polis och åklagare vill ännu inte säga något om hur 21-åringen dog. Kammaråklagare Adam Rullman tänker inte ge någon kommentar om dödsorsaken innan mordutredningen är klar, skriver Vetlanda-Posten.

Eksjö tingsrätt förlänger nu häktningen av de misstänkta till den 12 januari. Men utredningen kommer sannolikt att ta längre tid än så.

Alla svar från tekniska undersökningar väntas inte vara klara förrän i februari, uppger Rickard Finndahl, chef för enheten mot grova brott i polisområde Jönköping.

Misstänkta kvinnorna motsätter sig inte åtalsförlängning

De misstänkta kvinnorna motsätter sig inte åtalsförlängningen. Enligt den yngre kvinnans advokat Mikael Svegfors, som pratat med Vetlanda-Posten, mår hon så pass dåligt att hon inte orkar en ytterligare häktningsförhandling. 

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kidnappad flicka befriad efter tio år

Maldivernas fängslade expresident friad av HD

Högsta domstolen i Stilla havsnationen Maldiverna har beslutat att den dömde tidigare presidenten Abdulla Yameen omedelbart ska släppas, och upphäver därmed en tidigare fängelsedom på elva år för korruption.

Geely säljer Volvoaktier för 14,5 miljarder

Kinesiska Zhejiang Geely Holding säljer hela innehavet av B-aktier i lastbilstillverkaren AB Volvo, meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

Kiruna: Polisen rapporterar om trafikkontroll

"E10, resultat efter trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Kristersson om Kinberg Batra: En förtroendekris

Statsminister Ulf Kristersson (M) välkomnar JO-utredningen kring landshövdingen och partikamraten Anna Kinberg Batras anställningshärva, men svarar inte på om regeringen fortfarande har förtroende för henne.

Sverige diskuterar luftförsvar till Ukraina

1 timme sedan
Statsminister Ulf Kristersson (M) bekräftar att Sverige ingår i ett tyskt initiativ om samarbete för att leverera luftförsvar till Ukraina. Men Kristersson vill inte utlova det begärda systemet Patriot.