Det här är det sjukaste som hänt på bion
Nu berättar Sofia för Nyheter24 vilken situation hon minns som den allra sjukaste under tiden hon arbetade på en biograf. - Foto: Pexels

Tidigare anställd: Det här är det sjukaste som hänt på bion

Det är inte alla som tar ett nekat inträde in i biosalongen med ro. Det fick Sofia, som tidigare arbetat på en stor biograf, själv uppleva. Och situationen gjorde henne riktigt obekväm.
– Då var jag faktiskt rädd.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Som anställd på en stor biograf i södra Sverige hade Sofia arbetsuppgifter som att bemanna kassan där hon betjänade besökare som skulle köpa biljetter eller snacks, fylla på godishyllorna och städa upp popcorn och papper när filmerna var slut. 

De allra flesta besökare köper sina biljetter, plockar på sig snacks och slår sig ner i salongen. Men under de fyra år som Sofia arbetade där upplevde hon även en del otrevliga situationer. Nu berättar hon för Nyheter24 vilken situation hon minns som den allra sjukaste.

Här kan du läsa om vilken biogäst som är den störigaste.

"Fick mig att känna mig liten och hjälplös"

Särskilt obehagligt blev det när Sofia, som egentligen heter något annat, en kväll nekade tre ungdomar som såg ut att vara under 15 år inträde till en viss film.

– Diskussionerna pågick länge, och till slut fick jag till och med höja rösten. Mitt tålamod är stort och jag har aldrig höjt rösten åt en kund innan detta.

Här kan du läsa om möjligheten många missar på bio, enligt Sofia.

Efter en stund försökte besökarna då istället ta sig förbi Sofias kollega, vilket hon då satte stopp för. Som svar fick hon att ungdomarna skulle ringa "sina kontakter", och när Sofia ändå inte släppte in dem eskalerade situationen.

– En stund senare stod jag omringad av tio personer runt mig, hotandes och obehagligt nära så fick de mig att känna mig liten och hjälplös. Jag sade ifrån att: "antingen backar ni, eller så tillkallar jag polis", varpå de backade.

Men två timmar senare när Sofia skulle gå hem för kvällen stod de samlade utanför biografen och väntade.

– Då var jag faktiskt rädd.