Nu stiger temperaturen och snön smälter bort på flera ställen i landet
Nu stiger temperaturen och snön smälter bort på flera ställen i landet - Foto: Julio Cortez/TT, J. David Ake/TT

Kylan släpper greppet – regn och slask på gång

SMHI har utfärdat en gul varning för snöfall i norra Värmland och mot Malung i Dalarna. Men i landets södra delar börjar kylan nu släppa sitt grepp.


Är du en av de som huttrat till ordentligt på mornarna senaste tiden? Nu kan du slippa den bitande kylan en stund framöver.

Här blir det halt på vägarna

Snöfallet väntas nämligen följas av mildare luft och regn som kan orsaka is- eller slaskhalka. I delar av Västra Götaland och södra Värmland varnas också för ishalka.

I södra Sverige ger kylan vika under dagen och temperaturen stiger sedan dag för dag. Det snötäcke som ligger över Götaland och Svealand kommer att tunnas ut av regn och plusgrader.

Här blir det nollgradigt

En mild och byig sydvästlig vind i södra Sverige för under söndagen med sig byar av både snö och regn och temperaturer runt noll grader ända upp över Gävleborgs län.

Även högre upp i landet dämpas kylan en aning och bara nordligaste Norrland väntas få neråt 25 minusgrader.

Mycket tyder på att den mildaste luften pressas bort under slutet av veckan och att temperaturen sjunker igen. Hur långt söderut det kan bli minusgrader är fortfarande svårt att säga. Det snötäcke som nu ligger över Svealand och Götaland kommer dock att ha smält bort till jul.

Här kommer det snöa på julafton

För att få en vit jul pekar prognoserna på att man ska bege sig till norra Sverige. Den nederbörd som ger regn i de södra delarna kommer att ge snö i norra Sverige fram till natten till tisdag.

TT
/
Jul
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!