Danderyds sjukhus har försatts i stabsläge. Arkivbild.
Danderyds sjukhus har försatts i stabsläge. Arkivbild. - Foto: TT

Danderyds sjukhus går upp i stabsläge

Danderyds sjukhus har gått upp i stabsläge till följd av en ökning av antalet covid-19-patienter, skriver sjukhuset i ett pressmeddelande.


Sjukhuset beskriver situationen som "ansträngd" och att infektionssäsongen – med både covid-19 och influensa – belastar regionen hårt.

Stabsläget innebär att sjukhuset minskar den planerade vården och vidtar åtgärder för att säkra tillgång till bland annat bemanning och vårdplatser.

"Vi har ett utmanande läge med framför allt covid-19, som drabbar både patienter och medarbetare. Vi kraftsamlar därför och höjer vår beredskap för att snabbt kunna prioritera åtgärder och fatta beslut", säger Christophe Pedroletti, vd på Danderyds sjukhus, i pressmeddelandet.

Danderyds sjukhus är ett av flera sjukhus i Sverige som för närvarande är försatt i stabsläge. Tidigare i veckan har samma åtgärd vidtagits vid bland annat Norrtälje sjukhus, Södertälje sjukhus samt vid Universitetssjukhuset i Örebro.

Stabsläget vid Danderyds sjukhus inleddes klockan fyra på onsdagseftermiddagen.

TT
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fem häktade för grova ekobrott

Attack mot militärbas i Irak

En person dödades och flera skadades i en attack från luften mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt källor i det irakiska inrikesministeriet och militären.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

3 timmar sedan
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

3 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

3 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.