En man åtalas för att ha fört över hemligt material från domstolens dator till en privat hårddisk. Arkivbild.
En man åtalas för att ha fört över hemligt material från domstolens dator till en privat hårddisk. Arkivbild. - Foto: TT

Domstolsanställd åtalad för dataintrång

Stora mängder hemligstämplat material har laddats ner på en privat hårddisk av en tidigare domstolsanställd i Halmstad. Mannen åtalas nu, bland annat för att ha fört över ett större antal hemliga akter i mål som gällde allvarliga sexualbrott till sig själv, rapporterar Hallandsposten.


Mannen nekar till brott och hävdar att överföringen till den externa hårddisken var nödvändig i samband med ett byte av arbetsdator.

Det var när mannen var sjukskriven som kollegor upptäckte att det fanns en privat hårddisk kopplad till hans arbetsdator på tingsrätten. Den visade sig bland annat innehålla 131 inspelade förhör som hållits under rättegångar i tingsrätten. Enligt utredningen ska mannen även ha fört över filer till en bekant som var på besök på arbetsplatsen. Mannen åtalas för dataintrång alternativt tjänstefel.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Två döms för djurplågeri på slakteri

Man begärs häktad efter överfall mot advokat

Den man i 65-årsåldern som greps efter en misshandel i Norrköping i helgen har begärts häktad, på sannolika skäl misstänkt för synnerligen grov misshandel, rapporterar P4 Jönköping.

Tyska investerare ser ljusare på framtiden

Stämningsläget inom den tyska ekonomin förbättras ytterligare. Zew-index, en månatlig undersökning, steg i april till 42,9 från ett index på 31,7 i mars.

ECB-topp: Säkerhetsläget hot mot sänkning

Sjunkande inflation har gett hopp om att centralbanker kommer börja sänka sina räntor framåt sommaren.

Luleå: Polisen rapporterar om våldtäkt

"Polisen utreder våldtäkt.", skriver polisen på sin hemsida.

Iran varnar Israel för "minsta lilla åtgärd"

Irans president Ebrahim Raisi varnar Israel för ett "smärtsamt svar" om landet vidtar "minsta lilla åtgärd" efter helgens iranska drönar- och robotangrepp mot Israel. Israel säger sig dock fortsatt inställt på att besvara attacken.